وزیر ارشاد در خصوص همایش سبک زندگی اسلامی گفت: نشست‌های سبک زندگی اسلامی در استان‌های مختلف به صورت کاربردی و در قالب کارگاه‌های آموزشی برگزار شود.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اختتامیه همایش سبک زندگی عصر امروز در هتل لاله با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت‌کنندگان در این همایش برگزار شد.
 
صالحی امیری با اشاره به لزوم قدم برداشتن در زمینه سبک زندگی اسلامی اظهار داشت: ما نمی‌توانیم در قبال سبک زندگی جوانانمان بی توجه باشیم، همایش سبک زندگی اسلامی باید به صورت کاربردی و در قالب کارگاه‌های آموزشی در استان‌های مختلف برگزار شود و نهادها و ارگان‌هایی مانند صدا و سیما، روحانیت، دانشگاه، خانواده، نخبگان و اصحاب رسانه در اصلاح سبک زندگی مردم نقش مهمی دارد.
 
وی افزود: با برگزار همایش سبک زندگی اسلامی کار به پایان نمی‌رسد بلکه در این زمینه آغازی است و از هفته آتی برگزاری نشست‌های همایش در استان‌های مختلف تبیین خواهد شد و همه استان‌ها باید در برگزاری نشست‌های همایش، سبک زندگی اسلامی را مد نظر قرار بدهند و در شهرستان‌هایی که ظرفیت آن وجود دارد نیز برگزار شود، بسیاری از شهرستان‌های ما این ظرفیت را دارند.
 
در ادامه مراسم سید عباس صالحی معاون فرهنگی ارشاد با اشاره به دغدغه اساسی و هویتی که در فضای زندگی ایرانی – اسلامی وجود دارد، بیان کرد: دغدغه هویتی مسئله‌ای است که تنها در جامعه ایرانی مطرح نیست بلکه مصادره هویتی در سطح جهانی مطرح است و در جهان پیشرفته نیز این مسئله وجود دارد یعنی کشورهایی که جهان اول تلقی می‌شوند در دایره آن مرز و بوم نیز این دغدغه وجود دارد.
 
وی افزود: جهان امریکایی بر اروپایی غلبه می‌کند و در اروپا نیز اروپای سطح یک و دو مطرح است. این حساسیت هم در حوزه مغزافزار هویت که همان عرصه باورها و نگرش ها است و هم در حوزه برونداد این مغزافزار که همان حوزه رفتارها و نمادهاست، وجود دارد و در بخش های وسیعی از جهان، خردمندان و فرهیختگان اجتماعی این دغدغه را دارند که در معرض مصادره هویتی قرار گرفته اند.
 
معاون فرهنگی ارشاد با اشاره به لایه‌های دیگر هویت بیان کرد: هویت ما لایه‌های دیگری پیدا می‌کند، بطور قطع دغدغه ما فراگیرتر می‌شود و همچنان که یک آلمانی امروز دغدغه هویت دارد و احساس می کند که در معرض تهی شدن هویتی قرار گرفته است، وقتی از جهان غربی به جهان شرقی می آییم، این دغدغه دوگانه می شود یعنی هم در لایه های نگرشی و ارزشی و هم در لایه های رفتاری و محصولات و نمادها و کالاها، این دغدغه وجود دارد و بلکه چند برابر است
 
صالحی ادامه داد: وقتی سراغ جامعه اسلامی – ایرانی می‌رویم دغدغه‌های هویتی عمق بیشتری می‌یابد و متراکم‌تر می‌شود و ژرفای آن وسیع‌تر است، یکی از چیزهایی که می‌تواند تحریک کننده سبک زندگی اسلامی باشد این است که سیاسی یا جناحی و سلیقه‌ای به آن نگریسته شود. این بحث یک عمق هوشمندانه وسیع در 100 ساله اخیر دارد.

معاون فرهنگی تصریح کرد: اگر گفتمانی بخواهد در دامنه مرزهای خودش مدفون نشود، باید فراجهانی حرکت کند مسئله دیگر این است که ما باید به سطح بندی دغدغه هایمان در مسئله سبک زندگی ایرانی- اسلامی توجه کنیم؛ گاهی بیش از اندازه نگران نمادها می شویم نه اینکه نمادها نگرانی نمی خواهد اما متوقف شدن در آنها که برونداد تغییرات در ارزش ها و نگرشها هستند، رویکرد اشتباهی است.

وی گفت: بخش جدی تر اتفاقی که در حال رخ داده است، این است که هسته مغزی هویت گرفتار اختلالات ماهیتی شده است و این در حالی است که گاهی دیده می شود که سبک زندگی ایرانی – اسلامی در بخش نمادها و رفتارها متوقف شده است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین نسبت به مخاطرات تکرار زبانی واژه سبک زندگی اسلامی – ایرانی در گفتار و نوشتار مسئولان و چهره های اثرگذار جامعه هشدار داد و افزود: باید بدانیم که تکرار زبانی این الفاظ کمکی به حل مشکلات نمی کند بلکه ممکن است آن را عقب بزند.
 
در ادامه مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین شاه‌مرادی عضو شورای فرهنگ عمومی با اشاره به متذکر شدن نگاه مسئولانه و خلاق گفت: نگاه مسئولانه، خلاق و اخلاق را که پیشتر متذکر شدم و خود از مصادیق سبک زندگی اسلامی – ایرانی است ضامن بهره‌مندی از همایش سبک زندگی خواهد بود. شایسته است مسائل مطرح شده در سخنرانی‌ها، مقالات و کارگروه‌های تخصصی که توسط کارشناسان دبیرخانه استخراج و دسته‌بندی شود با ارسال به شرکت کنندگان مورد توجه و دقت قرار گیرد.
 
وی افزود: یکی از اهداف برگزاری همایش سبک زندگی اسلامی این است که مسئولان محترم با اندیشه‌ها و مسائل و معضلات و روش‌های حل مسئله سایر مسئولان آشنا شوند و ارائه راه‌حل‌ها، اندیشه‌ها و تفکرات جدیدی را در تشخیص و حل مسئله موجب گردد، همایش سه نوع مسئولیت و وظیفه ایجاد می‌کند وظیفه‌ای که پیش از همایش در هر استان به آن پرداخته شد. وظیفه حین همایش که برقراری ارتباط با همکاران در سایر استان‌ها و آشنایی با اقدامات و برنامه‌های آنان است، داشتن برنامه‌ای برای ارتباطات بعدی و شروع به اقدامات بر اساس یافته‌های جدید، بر این باور باشیم که پایان همایش ، پایان کار نیست بلکه آغازی با قوت بیشتر و بر اساس نگرشی جدیدتر، موثرتر و کارآمد تر است.
 
از حاشیه‌های مراسم میتوان به تقدیر از شوراهای فرهنگ برتر در استان‌های مختلف ، کارشناسان ، و کارشناسان برتر اشاره کرد.

*تدوین الگو برای فرهنگ ایرانی – اسلامی وظیفه مدیران فرهنگی است

سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه اختتامیه همایش سبک زندگی در جمع خبرنگاران با اشاره به آنچه در این همایش دو روزه اصلی‌ترین مسائل سبک زندگی مطرح شد، گفت: در همایش دو روزه سبک زندگی اسلامی مسئولان مختلف چون رئیس مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و در این همایش پیرامون اصلاح شیوه‌های زندگی جامعه و سبک زندگی که گفتگو و تمام حوزه‌های زندگی را در بر می‌گیرد، بحث شد و این مسئله نیازمند الگو است و بر عهده همه مدیرانی است که نسبت به فرهنگ مسئولیت دارند.

وی افزود: موضوع سبک زندگی مسئله بسیار مهمی است که در سال‌های گذشته گرفتار آن بودیم و مقام معظم رهبری در سخنرانی خود مسئولان را به این امر توجه دادند، از سال گذشته همایش سبک زندگی اسلامی – ایرانی برگزار شد و نمایندگان ولی فقیه و استانداران در این زمینه به صورت فعال برخورد کردند.

 


 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار