معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: کمبود مصالح سازه ای مانند آرماتور روند عملیات اجرایی سد و نیروگاه چم شیر را کند کرده است.

به  گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ محمدرضا فاضل گفت: بر اساس تفاهم نامه با شرکت گروه ملی فولاد قرار بود یکهزار و 400 تن آرماتور تا پایان خرداد به مسئولان سد چم شیر تحویل داده شود که تاکنون تنها 20 درصد آن دریافت شده است.

وی با بیان اینکه رایزنی ها و تلاش های زیادی برای رفع این مشکل انجام شده و متولیان برای ارسال تجهیزات مورد نیاز قول کمک داده اند، افزود: در صورتی که این وعده ها محقق نشود امکان تعطیل شدن عملیات اجرایی سد چم شیر وجود دارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران بیان کرد: تاکنون 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح بزرگ سد چم شیر هزینه شده است.

فاضل اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح را هفت هزار میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: این سد بزرگ در صورت تأمین اعتبار تا پایان شهریور سال 96 به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی این سد 67 درصد است و هم اکنون سه هزار نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در آن فعالیت دارند.

فاضل با بیان اینکه عملیات اجرایی این سد از سال 1391 آغاز شده تصریح کرد: اعتبار این سد از محل فاینانس خارجی تأمین شده است.

وی ابراز کرد: تاکنون تونل دسترسی، حفاری تونل انحراف، سازه های اصلی، بدنه، جاده دسترسی و ساختمان های اداری این سد اجرا شده است.

فاضل تصریح کرد: بیش از 400 هزار متر مکعب بتن در سازه های اصلی طرح تاکنون اجرا شده است.

وی افزود: تأمین آب آشامیدنی و صنعت، بهره مند شدن 110 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب، تولید 282 مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهم ترین مزایای این سد است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران بیان کرد: سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (RCC) ایران است.

فاضل ادامه داد: سد چم شیر دارای یک میلیارد و 100 متر حجم بدنه،150 متر ارتفاع، 580 متر طول تاج، هفت متر عرض تاج، 75 متر عرض بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه دار است.

وی اظهار داشت: مطالعه احداث سد چم شیر در سال 73 از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.

نیروگاه و سد چم شیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می شود.

اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا کهگیلویه و بویراحمد» telegram.me/irnayasujj دنبال کنید.


انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.