به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ احمد همتی معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری شیراز گفت: هدف از برگزاری این جشنواره را ارائه اطلاعات کاملی از شیراز به ویژه در زمینه آداب، رسوم، فرهنگ و پیشینه تاریخی ملموس و ناملموس این شهر به مردم است.
وی افزود: در جشنواره شیرازشناسی گویش شیرازی، آداب و رسوم شیراز به ویژه در ایام ماه محرم، نوروز، مراسم عروسی، شب یلدا و غیره به روشهای مختلف مانند نقالی، کلیپ، مسابقه، تئاتر، موسیقی غیره به مردم معرفی شد.
وی با بیان اینکه این جشنواره با مشارکت 20 سازمان مردمنهاد برگزار شد افزود: سمن ها در این جشنواره با برگزاری نشست های تخصصی شیرازشناسی با عناوین شیراز و سومین حرم اهل بیت(ع)، شیراز از نگاه سعدی، آبرسانی در شیراز، شیراز در منابع جغرافیای تاریخی و اسلامی، درخت چه کنم و مسجد نو، پیامدهای صلح اتابکان فارس با مغولان و واژهگل در زبان مردم شیراز توانمندی های خود را به نمایش گذاشتند.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهردار شیراز مسابقات و بازی های بومی و محلی، آموزش بازیهای آپارتمانی، معرفی هنرهای فاخر و تجسمی شیراز مانند مقرنس، خاتم شیرازی، کاشی هفترنگ، گره چینی، مشبک و معرق، گیلم و گبه، هم جوشی شیشه، خراطی، قلمزنی، مجسمه و غیره را از دیگر بخش های این جشنواره برشمرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: در حوزه هنرهای فاخر و تجسمی 30 حجره در قالب ورک شاپ و نمایشگاه به معرفی هنر های اصیل شهر شیراز پرداختند.
همتی بیان کرد: غرفه های محیط زیست شهروندی، کودک و محیط زیست، گل و گیاه، فرهنگ شهروندی، کارگاه تخصصی ساخت بستنی و فالوده سنتی شیراز همراه با معرفی محیط زیست و گیاهان شیراز نیز از دیگر بخش های این جشنواره بوده است.
وی با اشاره به اینکه بخش شیرازشناسی ویژه کودکان با روش های مختلف مانند مسابقه، نقاشی، نمایش، اجرای کودکانه و تئاتر دلقک شیرازی به معرفی شیراز پرداخت عنوان کرد: در بخش هنری نیز موسیقی پاپ زنده، مسابقه شیراز شناسی و تئاتر طنز با موضوع فرهنگ شهروندی اجرا شد.
همتی با بیان اینکه هفتمین بازارچه هنری با حضور هنرمندان نیز در دومین جشنواره شیرازشناسی، صنایع دستی و محصولات تولیدی مشاغل خانگی به ویژه توسط بانوان سرپرست خانواده را ارائه کرد گفت: روزانه 30 هنرمند در این بازارچه حضور یافتند.
او بیان کرد: کارگاه طبیعتگردی سازگار با محیط زیست و تکنیک های آن، کافه مشاوره، آموزش بازیهای آپارتمانی در قالب این جشنواره برگزار شد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: برنامه شعرخوانی به ویژه اشعار شیرازی با محوریت ابیاتی از حافظ و سعدی برگرفته از آیات دینی با محتوای فرهنگ شهروندی یکی از برنامه هایی بود که با استقبال کمنظیر مردم مواجه شد.
وی توجه به میراث فرهنگی ناملموس را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ویژه برنامه شب لالایی های مادران شهر من به عنوان میراث فرهنگی ناملموس برای نخستین بار در این جشنواره در فرهنگسرای هنر همراه با واسونکخوانی تخصصی در شب عید غدیر ویژه بانوان برگزار شد.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهردار شیراز به برگزاری جشنواره آواها و نواها و مسابقه آواز، سحری و چاوشیخوانی، تکنوازی و دونوازی نیز اشاره و تصریح کرد: موسیقی سنتی محوریت این بخش از برنامه بوده است.
همتی با اشاره به اینکه اجرای تئاترهای فرهنگ شهروندی با موضوع ترافیک و تئاتر درباره صنایع دستی از دیگر بخشهای این جشنواره بوده است بیان کرد: در تئاترهای اجرا شده هر شب یکی از مشاهیر، شهدای شیراز و صنایع دستی این شهر معرفی شدند.
انتهای پیام/ر