وزارت زراعت در ادامه فعالیت های خود برای ایجاد و بازسازی شبکه های آبیاری و تنظیم زمین ، امروز قرار داد هموار کاری ۶۰ هزار هکتار زمین و اعمار۵ شبکه آبیاری را با سکتور خصوصی امضاء کرد.

عقد قرار داد پروژه های هموار کاری زمین و اعمار ۵ شبکه آبیاریبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، عبدالقدیر جواد؛ معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری هنگام عقد قرار داد این پروژه ها گفت:" تطبیق پروژه بزرگ هموار کاری زمین ( لایزر لیولنگ ) بیش از ۱۰۰ میلیون افغانی هزینه بر میدارد که از بودجه انکشافی وزارت زراعت پرداخت میشود.

بر اساس این قرارداد – امسال کار هموار کاری ۶۰ هزار هکتار زمین زراعتی در ۳۰ ولایت کشور عملا آغاز می شود و درآغاز کار عملی این پروژه ۶۰ عراده تراکتور و ۹۵ دستگاه هموار کاری فعالیت خواهند کرد.
با تطبیق این پروژه درکنار این که از ضایعات آب جلو گیری میشود از فرسایش خاک و ضایع شدن کود کیمیاوی در مزارع نیز جلوگیری می شود . درحال حاضر بیش از ۵۰ % آب که درمزارع استفاده میگردد به دلیل هموار نبودن زمین ضایع می شود.

بر اساس اعلامیه وزارت زراعت،نخستین گامی که دراین پروژه برداشته می شود، آگاهی دهی به دهاقین درمورد مزایای هموار کاری زمین و زراعت در مزارع هم سطح می باشد . این حرکت از طریق ایجاد قطعات نمایشی در ساحات مختلف صورت خواهد گرفت که طی آن ۳۰۰۰ دهقان آموزش خواهند دید و در مراحل بعدی این رقم به هزاران دهقان افزایش داده خواهد شد.

به اساس پلانی که ترتیب شده دراین پروژه برای حدود ۲۵۰ نفر در بخش های تخنیکی و آموزشی زمینه کار مساعد میگردد .

در بخش تطبیق و هموار کاری مزارع دهاقین – مصارف محدودی از طرف دهاقین نیز پرداخته خواهد شد که در طرز العمل مشخصی که برای این موضوع تهیه شده تمام موارد گنجانیده شده است.
به همین دلیل وزارت زراعت ابیاری ومالداری برای مدیریت بهتر و منظم تر آب در مزارع کشور برنامه های منظم تخنیکی و عملی را روی دست گرفت .

دومین بخشی برنامه امروزی عقد قرار داد اعمار پنج شبکه آبیاری درولایت های پروان وکابل است. به اساس این قرار داد ۲ شبکه ابیاری در ولسوالی ده سبز، یک شبکه آبیاری در ولسوالی جبل السراج، و دو شبکه دیگر در شهر چاریکار مرکز ولایت پروان احداث می شود.

ارزش مجموعی این قرار دادها ۶۰.۳ میلیون افغانی است که از بودجه انکشافی وزارت زراعت پرداخت میگردد. با تکمیل کار این شبکه ها ۱۵۰۰ هکتار زمین زراعتی آبیاری گردیده تا ۴۰% از ضایعات آب جلوگیری می شود که با این دستاورد تا ۲۰% در حاصلات زراعتی افزایش رو نما خواهد شد.

  ۷۲۰۰ خانواده در ولایت های پروان و کابل از مزایای این پروژه ها بهرمند می شوند و برای بیش از ۲۴۰۰۰ تن فرصت کاری مساعد میشود.

این شبکه ها توسط برنامه زراعت و مالداری به همکاری مردم یا CLAP راه اندزای شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: افغانستان ، زراعت ، اداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار