به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "غلامرضا تاجگردون" رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ابتدا درباره اینکه برنامه ششم توسعه تا چه حد با الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت منطبق است، گفت: بحث الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت به عنوان یک محور کلیدی در برنامه پنجم توسعه آغاز شد و آنچه مسلم است در برنامه ششم توسعه نیز این الگو کنار گذاشته نخواهد شد.
وی اضافه کرد: آنچه که مجلس به آن تمایل دارد این است که خط و ربط راهبردهای مورد نیاز الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت باید در برنامه ششم دیده شود.
آنچه که باید در برنامه ششم توسعه حاکم باشد اقتصاد مقاومتی است
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: نگاه عمده مجلس این است که علاوه بر این که الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت باید در مستندات برنامه دیده شود، اقتصاد مقاومتی باید در برنامه ششم توسعه حاکم باشد.
تاجگردون همچنین خاطر نشان ساخت: بعد از برنامه سوم توسعه، با یک رویه بومی سازی برنامه در کشور مواجه هستیم و تمامی فعالین اقتصادی، برنامه ریزان و نقادان بر روش های بومی توسعه کار می کنند.
حمیدرضا فولادوند دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت علی رغم اینکه سال های قبل مطرح شده بود ولی در سال های اخیر آغاز شده است، گفت؛ از برنامه چهارم توسعه به این سمت باید بر مبنای سند چشم انداز جلو می رفتیم که بعد از سند چشم انداز هم بحث الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت مطرح شد که باید پیوستگی بین آنها وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: علی رغم این موضوع، آنچه دولت به عنوان برنامه ششم به مجلس داده شده بسته جامعی نیست که شامل لایحه ای با همه پیوست ها باشد، چرا که این لایحه به صورت منقطع و در دو مرحله اعلام شد.
حجت الاسلام بحرینی با اشاره به اینکه، الگوی اسلامی پیشرفت با تمام مختصاتش رونمایی نشده است ادامه داد: این الگو از حیث عدالت محور بودن تا حدودی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به ماده 180 قانون برنامه پنجم افزود: نرخ رشد براساس محاسبات خاصی تعیین می شود و لذا اتفاقی نیست.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه، تحقق رشد8 درصدی عملا مشروط است به اینکه از منابع خارجی هم استفاده کرد اظهار داشت: باید تدابیر لازم دیده شود تا بتوانیم سهم بهره وری را افزایش دهیم.
وی گفت: اگر سرمایه گذار خارجی حاضر به سرمایه گذاری در کشورمان است به این معناست که کشورمان با ریسک کمی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
حجت الاسلام بحرینی با تاکيد بر اینکه، باید به هر شکل ممکن بهره وری منابع داخلی را افزایش داد عنوان کرد: باید رقابت پذیری را در اقتصاد افزایش داد و کالای با کیفیت تولید کرد که توان رقابت داشته باشد.
پیوستن به wto برايمان انتخاب نیست بلکه الزام آور است
وی با بیان اینکه، امروز پيوستن به wto برای ما انتخاب نیست بلکه الزام است افزود: نرخ رشد اقتصادی مطلوب نیست اما باید بر روی منابع داخلی و بهره وری بیشتر تمرکز کرد.
تاجگردون در ادامه با اشاره به اینکه، اقتصاد مقاومتی به معنای بستن درها نیست افزود: برای تولید بیشتر می توان از منابع داخلی استفاده کرد و لذا در راستای اقتصاد مقاومتی 121 پروژه تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه،پیوستن به سازمان تجارت جهانی الزاماتی دارد گفت: wto امسال با 20 سال پیش تفاوت کرده است.
انتهای پیام/