گاردین در گزارشی به بیان دروغهایی پرداخت که نامزد جمهوری‌خواهان در طول هفته گذشته بر زبان راند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ گاردین در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ – نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه – در طول هفته گذشته ادعاهای زیادی مطرح کرد که تمامی آنها از دریافت یک نامه خیالی از لیگ راگبی گرفته تا تماشای فیلم تبادل پول بین ایران و آمریکا دروغ از آب درآمد. 

مناظره‌های انتخاباتی
ترامپ اوایل هفته گذشته مدعی شد: "هیلاری کلینتون و دموکرات‌ها تلاش می‌کنند مناظره‌های انتخاباتی همزمان با بازی‌های مهم لیگ راگبی برگزار شوند."

2 مورد از 4 مناظره انتخاباتی امسال در 26 سپتامبر (5 مهر) و 9 اکتبر (18 مهر) همزمان با مسابقات راگبی برنامه‌ریزی شده‌اند؛ اما نه کلینتون و حزب دموکرات و نه هیچ نامزد و حزب سیاسی دیگری در زمانبندی مناظره‌های انتخاباتی دخالت ندارد و تصمیم‌گیری در این زمینه از سال 1988 برعهده "کمیته مناظره‌های انتخاباتی" است که نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آن حضور دارند.

ضمن اینکه تاریخ مناظره‌های انتخاباتی امسال نیز در اواخر سپتامبر سال گذشته مشخص شد؛ یعنی ماه‌ها پیش از آنکه رقابت‌های مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از سوی هر کدام از این دو حزب آغاز شود. 

کمیته مناظره‌های انتخاباتی در واکنش به این ادعای ترامپ در بیانیه‌ای تاکید کرد که با هیچ حزب یا کمپینی درباره تاریخ برگزاری مناظره‌ها مشورت نکرده و با توجه به برگزاری بیش از هزار مسابقه راگبی تا پایان امسال، جلوگیری از همزمانی مناظره‌ها با مسابقات راگبی غیرممکن است.

ترامپ همچنین مدعی شد مسئولان لیگ راگبی با ارسال نامه‌ای به او، برگزاری همزمان مناظره‌های انتخاباتی با مسابقات راگبی را "مضحک" خوانده‌اند. ادعایی که به سرعت از سوی مسئولان برگزاری لیگ راگبی رد شد.

قانون اساسی
ترامپ هفته پیش گفت: "آقای خان که هرگز مرا از نزدیک ندیده است، حق ندارد در برابر میلیونها بیننده تلویزیونی مدعی شود که من قانون اساسی آمریکا را نخوانده‌ام و مطالب نادرست دیگری درباره من بگوید."

خضر خان – پدر یک سرباز مسلمان آمریکایی که در سال 2004 در عراق کشته شد - در گردهمایی ملی اخیر حزب دموکرات با حضور در جایگاه سخنرانان، ضمن انتقاد از اظهارات نژادپرستانه ترامپ علیه مسلمانان از او پرسید آیا هرگز قانون اساسی آمریکا را خوانده است؟

این پرسش خضر خان کاملاً درست است؛ چراکه اگر ترامپ متمم اول قانون اساسی آمریکا را خوانده بود می‌دانست که آزادی مذهب و آزادی بیان در قانون اساسی آمریکا تضمین شده‌اند و او به موجب این دو اصل نه می‌تواند با حضور مسلمانان در آمریکا مخالفت کند و نه می‌تواند اظهارنظر خضر خان را که مصداق بارز آزادی بیان است به چالش بکشد.

ژئوپلیتیکس
ترامپ هفته پیش در مصاحبه با شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز مدعی شد: "ولادیمیر پوتین قصد ندارد وارد اوکراین شود. مطمئن باشید که او هرگز وارد اوکراین نخواهد شد."

ترامپ در حالی هفته گذشته این ادعا را مطرح کرد که نیروهای روسی در سال 2014 وارد اوکراین شدند و با کمک جدایی‌طلبان این کشور، شهرهای شرقی آن را تصرف کردند و در نهایت نیز روسیه با وجود عقب نشینی از اوکراین، شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد.

وقتی خبرنگار ای‌بی‌سی‌ نیوز به ترامپ گفت که ادعای او صحیح نیست و نیروهای روسیه قبلاً یکبار وارد اوکراین شده‌اند، وی اشغال اوکراین از سوی روسیه را پذیرفت اما اوباما و ناتو را در این باره مقصر اعلام کرد.

تروریسم
نامزد جمهوری‌خواهان هفته پیش در تجمع انتخاباتی خود در پنسیلوانیا مدعی شد "گروه تروریستی داعش دستگاه چاپ گذرنامه آمریکا را دزدید."

مطمئناً منظور ترامپ از دزدی دستگاه چاپ گذرنامه، گزارش دسامبر 2015 وزارت امنیت داخلی آمریکاست که در آن گفته شده بود داعش ادارات گذرنامه سوریه را تصرف کرده و احتمالاً اقدام به جعل گذرنامه سوری برای نیروهای خود کرده است. اما در این گزارش به اینکه داعش به توانمندی جعل گذرنامه‌های آمریکایی دست یافته یا فناوری و تجهیزاتی را برای انجام این کار به سرقت برده است، هیچ اشاره‌ای نشده بود.  

نظرسنجی
ترامپ هفته پیش مدعی شد او در ایالت نیوهمپشایر از «کلی آیوت» سناتور جمهوری‌خواه این ایالت که برای پیروزی مجدد در انتخابات سنا تلاش می‌کند، محبوب‌تر است و جایگاه بالاتری در نظرسنجی‌ها دارد. اما تازه‌ترین نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها 29 درصد مردم نیوهمپشایر در انتخابات سراسری از ترامپ حمایت می‌کنند؛ در حالیکه 42 درصد آنها اعلام کرده‌اند که موافق حضور دوباره آیوت در مجلس سنا هستند.

آیوت هفته پیش به شدت از نحوه برخورد ترامپ با خانواده سرباز مسلمان کشته‌شده آمریکایی انتقاد کرد.

ایران
"هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق بی‌کفایت ما کسی بود که مذاکره برای پرداخت 400 میلیون دلار پول نقد را به ایران آغاز کرد." این ادعای دیگری بود که ترامپ هفته پیش در حساب توییتر خود در واکنش به افشاگری اخیر وال استریت ژورنال درباره پرداخت معادل 400 میلیون دلار وجه نقد به ایران از سوی دولت اوباما همزمان با آزادی اتباع آمریکایی در این کشور مطرح کرد. 

این پول در واقع اولین قسط از بدهی آمریکا به ایران در قضیه معامله خرید تسلیحات از آمریکا در زمان پیش از انقلاب بود که همزمان با آزادی 4 شهروند آمریکایی در 17 ژانویه (27 دی 94) به ایران پرداخت شد؛ یعنی تقریبا 3 سال بعد از پایان حضور کلینتون در وزارت امور خارجه آمریکا. ضمن اینکه مذاکره در این خصوص نیز از دهها سال قبل آغاز شده بود.

ترامپ همچنین مدعی شد که ویدئوی محرمانه تحویل این پول به ایران از طریق یک هواپیما را دیده است؛ اما ساعاتی بعد سخنگوی کمپین انتخاباتی او در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد ویدئوی موردنظر ترامپ ارتباطی با قضیه پرداخت پول به ایران نداشته و در واقع، فیلمی بود که در ماه ژانویه از لحظه آزادی گروگان‌های آمریکایی در ژنو از شبکه خبری فاکس نیوز پخش شد. 

البته ترامپ خودش نیز اوایل روز جمعه اقرار کرد فیلم تحویل پول به ایران را ندیده و فیلمی که او دیده مربوط به لحظه آزادی گروگانها بوده و در دسترس همگان نیز قرار داشته است.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار