به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ حسن امیرزاده در نشست پرسش و پاسخ با مردم که در محل مسجد امام رضا(ع) برگزار شد با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده در بودجه شهرداری بافق، دومین منبع بزرگ تامین منابع مالی شهر بافق محسوب می شود اظهار داشت: اگر دو درصد معادن نباشد اولین منبع درآمد شهرداری و مهمترین منبع مالی برای شهرداری که ارزش افزوده است حذف می گردد.
وی افزود: تجمیع و استانی شدن عوارض در برنامه ششم توسعه حذف شد که خدا را شکر در مجلس قبل مصوب نشد و مقرر گردید مجدد نمایندگان این موضوع را در کمیسیون مطرح کنند.
امیرزاده گفت: باید تلاش کرد و از نماینده مجلس هم خواست تا تجمیع نشدن این قانون را پیگیری کند که اگر چنین اتفاقی رخ دهد برای بافق واویلایی دیگر است.
وی با اشاره به اینکه شهرداری در حال حاضر با توجه اوضاع اقتصادی وضع مالی خوبی ندارد و از منابع فقط یک سوم مستقیم به حساب شهرداری واریز می شود تصریح کرد: از آنجا که این منبع مالی یکی از پایدارترین منابع درآمدی برای اداره شهر است، سهم و میزان آن در بودجه امسال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد.
دبیر کارگروه مطالبات مردمی ادامه داد: اما قرار است در برنامه ششم توسعه درآمد مالیات بر ارزش افزوده از مجموع درآمدهای شهرداری ها من جمله بافق حذف و پس ازواریز به خزانه به استانداری ها تخصیص داده شود. این در حالی است که به گفته کارشناسان شهری در حال حاضر در ۱۶۰ کشور دنیا، مالیات بر ارزش افزوده نقش مهمی در تامین منابع درآمدی شهرها دارد.
عضو شورای اسلامی شهر بافق عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه، اگر مالیات بر ارزش افزوده که حق و جزو عوارض شهرداری است به استانداری سپرده شود است یکی از درآمدهای پایدار شهرداری بافق قطع و قطعا پروژها با رکود و همه فعالیت های عمرانی ، شهرداری با مشکلاتی عدیده ای مواجه میشود .
وی افزود:بارها شاهد بودهایم مسئولان عنوان کرده اند مدیریت شهری باید به سمت درآمدهای پایدار حرکت کرده و نباید به عوارض شهری به خصوص عوارض ساخت و ساز متکی باشد، اما متاسفانه در برنامه ششم میبینیم که در تبصره یک لایحه پیشنهادی دولت مهمترین منبع درآمدهای شهرداری ها حذف شده است.
نائب الریس شورای استان ادامه داد: جالب اینکه در بندهای مختلف برنامه ششم توسعه سهم یک و نیم درصدی شهرداری مخدوش شده است و براساس برنامه ششم توسعه، درآمدهای حاصله از مالیات بر ارزش افزوده، باید به حساب دولت واریز شود و پس از آن شهرداریها با اجازه استانداری میتوانند این مبلغ را برداشت کنند و این در حالی است که پیش از این به روش مستقیم درآمدهای حاصله به حساب شهرداریها ریخته می شد.
دبیر کارگروه مطالبات مردم و کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی- بافق گفت:صنایع آلاینده در بافق فعالیت می کنند و عوارض آن به مردم بافق صدمات روحی و جسمی جبران ناپذیر می زند در حالی که مالیات و عوارض ان در جایی دیگر می خواهد هزینه شود و عین بی عدالتی است .
انتهای پیام/ص