به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان هافینگتن پست در گزارشی مدعی شد: پس از توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 در تابستان سال گذشته، مناقشات بر سر برنامه هسته ای تهران خاتمه یافت و با اعلام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مردم ایران به خیابان ها آمدند و رسیدن به این توافق را جشن گرفتند. در زمان دولت قبل، مناقشات بر سر مسائل هسته ای ایران بالا گرفت و تحریم های شدیدتری علیه این کشور اعمال شد که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داد. در نتیجه، توافق هسته ای بارقه های امید را برای مردم ایران به ارمغان آورد. قدرت های جهانی قول دادند همه تحریم های اقتصادی را لغو کنند. مردم ایران امیدوار بودند با کاهش فشار اقتصادی و تحریم ها، زندگی بهتری را تجربه کنند. در مقابل ایران نیز متعهد شد، به عنوان اقدامی اعتماد ساز، بخش های حساس برنامه هسته ای خود را تعطیل کند تا ثابت کند به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست.
توافق صورت گرفته، نتیجه تلاش های دولت روحانی و وزیر امور خارجه، محمد جواد ظریف، بود. ناظران جهانی نیز گواهی دادند این توافق، نمونه ای موفق از حل مسالمت آمیز و دیپلماتیک مناقشات بین طرفین است. پس از این توافق، همتایان روحانی در چهار قاره پیام های تبریک فرستادند و با ستایش این گشایش دیپلماتیک، خواستار از سرگیری روابط خود در حوزه های مختلف با ایران شدند. همه خوشحال بودند و تصور می کردند این توافق معامله ای موفقیت آمیز بوده است.
با این حال، این توافق، مخالفان سرسختی نیز در آمریکا و ایران داشت. اوباما و روحانی هر دو با هجوم انتقادات بسیاری از سوی مخالفان مواجه شدند.
در حال حاضر، 5 ماه از آغاز رسمی اجرای این توافق گذشته است. تهران به طور مکرر اعلام کرده است به تمامی تعهداتش در قبال توافق عمل کرده و برنامه هسته ای خود را طبق مفاد برجام تعطیل کرده است. این امر از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تایید شده است. سران کشورهای بسیاری از جمله یونان، غنا، سوئیس، ایتالیا، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و کرواسی برای مبادلات دیپلماتیک به تهران سفر کردند؛ اما دلارهای بلوکه شده ایران که طبق توافق باید به این کشور بازمی گشت، هنوز وارد کشور نشده است و به طور خلاصه، توافق هسته ای هیچ بهره ملموسی برای تهران نداشته است.
ماجرا از این قرار است که آمریکا با اعمال تحریم های بیشتر به بهانه های دیگر، به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای عمل نکرده است. معاملات بانکی بین ایران و کشورهای اروپایی هنوز برقرار نشده است و یا به کندی صورت می گیرد. در نتیجه، تهران هنوز به دارایی های بلوکه شده خود در خارج از کشور دسترسی ندارد. کشور هند به تنهایی رقمی معادل 6.5 میلیارد دلار برای خرید نفت به ایران بدهکار است.
آیا ایران بدون هیچ گونه امتیاز اقتصادی همچنان به پیمان خود با کشورهای 1+5 پایبند خواهد ماند؟
ایران در توافق هسته ای، به بازرسی از تاسیسات هسته ای خود رضایت داد؛ امری که اوباما آن را واقعه ای کم سابقه در تاریخ بازرسی های هسته ای توصیف کرده است. در مقابل آمریکا، برای حفظ این توافق هنوز گامی برنداشته است.
در طی این سال ها، بانک های اروپایی به دلیل نقض تحریم های بین المللی و انجام معامله با موسسات ایرانی متحمل جرایم سنگینی از سوی آمریکا شدند. در نتیجه، این بانک ها پس از لغو تحریم ها نیز همچنان در معامله با ایران بااحتیاط برخورد می کنند.
در تهران نیز از جانب اصول گرایان فشارهایی برای برهم زدن توافق هسته ای به دلیل نقض توافق از سوی آمریکا وجود دارد.
در پایان این مطلب آمده است: درصورت برهم خوردن توافق هسته ای، تلاش های چهارساله روحانی نیز بیهوده قلمداد خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در انتخابات بعدی رأی اکثریت مردم را به دست نیاورد و رقیب احتمالی او، محمود احمدی نژاد، با آرای مردم به مقام ریاست جمهوری بازگردد. احزاب مخالف روحانی در ایران با اذعان به این نکته که توافق هسته ای و مذاکره با آمریکا امری بی ثمر بوده است، در تلاشند تا ضعف رئیس جمهور در حل مشکلات اقتصادی را بارز کنند و در رقابت های انتخاباتی وی را مغلوب سازند.
انتهای پیام/
آیا حقارت , پستی , ذلت , خواری , بدبختی و بیچارگی از این بیشتر .امریکا خواهان نابودی ایران است چه از طریق اقتصادی و سیاسی چه از طریق فرهنگی و نفوذ در دانشگاهی که امام خمینی فرمودن اگر آن اصلاح شود, مملکت اصلاح خواهد شد
خدا لعنت کنه و نابود کنه رژیم فاسد و سخیف عربستان که تا در توان داشت مانع و سنگ اندازی شد اینها چه فرقی با شیطان دارند که قسم خورده فرزندان ادم رو از بهشت بازدارد
لطفا نظر بنده درج شود
دکتر روحانی عزیز و ایرانی من شما رو دوست دارم چون رییس جمهور کشورم هستی
و به اسلام اعتقاد داری و به رهبری پدر تدبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای
باور کن کشور با بسیاری از مشکلات مواجه بود که شما نتونستی کنترلشون کنی
1-فقر2-بیکاری3-تجملگرایی4-حجاب و عفاف5-ولنگاری6-آزادی در دانشگاهها و مجامع و تریبون های مدیریتی7-پیشرفتهای علمی ابزاری8-آموزش و پرورش و مشکلات برنامه ریزی علمی و فرهنگی 9-اعتقاد و ایمان به دانشمندان متخصصان و نظریه پردازان و عالمان داخلی و توان مدیریتی و بهره گیری و واگذاری مسولیت های خطیر به بخش خصوصی و..
دوست من رییس جمهور عزیزم از همه زحمتهای شما سپاسگذارم
فقر کمر مردم را شکسته و بازی های سیاسی با آمریکا تاثیری بر این نداشته است
قابل توجه بعضی ها باید بگم که ما از اولم مخالف بودیم ....