چشمه آب غار تاریخی دم اشکفت از توابع باشت در جنوب کهگیلویه وبویراحمد که به گفته کشاورزان در 50 سال گذشته سابقه خشکیدگی نداشته است، خشکید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ به گفته کشاورزان رود رونه خشکیدگی چشمه آب زلال و گوارای دم اشکفت که هر ساله در چنین ایامی پذیرای گردشگران پرشماری بود رویدادی کم سابقه ونگران کننده است .

یکی از کشاورزان کهنسال رودخانه سادات از خشک شدن چشمه غاردم اشکفت به عنوان پدیده شگفت یاد گرد و گفت: در 50سال گذشته اولین بار است که آب این چشمه فروکش کرده است.

سید قوما نشاطی افزود: به دلیل کوهستانی بودن و بارش های فراوان این منطقه هرگز چشمه های آب واقع در مسیر رودخانه رود رونه خشک نشد و این پدیده امسال بدنبال کاهش آب رودخانه و چشمه های منطقه نگران کننده است.

کشاورز بهره بردار مزرعه مجاور غار دوم اشکفت نیز در باره می گوید: هرسال این ایام آب چشمه این غار تا دره پایین دست جاری بود.

عیدی مردانی افزود: از یک ماه پیش درختان گردوی محدوده این غار به صورت تانکر سیار آبیاری می شوند.

غاردم اشکفت واقع در ورودی منطقه سیاحتی رودرونه یکی از زیباترین اماکن سیاحتی جنوب کهگیلویه وبویراحمد است که به لحاظ چشم انداز زیبا به عنوان یک تفرجگاه مفرح همواره در تمای فصل ها پذیرای گردشگران پرشماری است.

این غار در 30کیلومتری شهر باشت واقع در 110کیلومتری یاسوج قرار دارد.

وجود جنگل بلوط در سینه کش تپه های مجاور، درختان انبوه گردو و بوته های سبز و فرحناک مورد این گباه خوش بو از غاردم اشکفت یک جاذبه زیبا ساخته است.

مدیر امور آب شهرستان های گچساران و باشت گفت: کم بارشی های یک دهه گذشته باعث افت شدید منابع آب در این شهرستانها و فروکش کردن بسیاری از چشمه ها شده است.

عارف بهگام افزود: علاو بردشت باشت که حدود 6.7متر افت آب داشته است ، برخی چشمه های پرآب باشت که تا سه لیتر در ثانیه دبی آب داشته اند همانند چشمه آب غار دم اشکفت به شرایط قطره چکانی رسیده اند.

این مسئول بارندگی سال زراعی جاری باشت را 493میلی متر اعلام کرد و تصریح کرد: گرچه بارش امسال منطقه باشت خوب بود اما کاهش میزان بارندگی چند سال گذشته باعث فقر شدید منابع آبی چاهها و چشمه ها شده است

انتهای پیام /ف
برچسب ها: چشمه ، غار ، تاریخی ، اشکفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.