به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند؛ روستای هدف گردشگری چنشت از توابع شهرستان سربیشه در 60 کیلو متری جنوب شرقی شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی قرار گرفته است.
روستای جنشت که در داخل ارتفاعات جنوب شهرستان بیرجند قرار گرفته است به دلیل مورفولوژی خاص و موقعیت جغرافیایی آن و هم چنین داشتن مردمی با آداب و رسوم ویژه ، وجود امامزاده سید حامد علوی و دو غار معروف ، کلکسیونی از انواع جاذبه های گردشگری را در خود جای داده است که در اغلب ایام سال گردشگران زیادی از استان و خارج از استان را در خود جای می دهد.
چنشت در میان رشته کوه باقران قرار گرفته و در ادوار گذشته تاریخی جزء دهستان نهار جان بوده، در حال حاضر از توابع شهرستان سر بیشه است.
به علت وجود چهار رودخانه فصلی در این روستا، نام آن «چند شط» بوده که به مرور زمان تبدیل به چنشت شدهاست.
روستای چنشت به علت قرار گرفتن در میان 4 رودخانه و نیز کوهستانی بودن آن، دارای باغات و مزارع بسیاری است.
آب و هوای آن معتدل کوهستانی بوده که از زمستانهای سرد و تابستانهای خنک برخوردار است ارتفاع آن از سطح دریا برابر 2150 متر است. بافت مسکونی روستا، آرامگاه یا مزار سیدحامد علوی و فرزندانش، غار چنشت و چهل چاه از جمله آثار تاریخی این روستا هستند .
استقرار روستا در منطقه میانکوهی، چشمانداز کوهستانی زیبا و جذابی به آن بخشیده است روستا در میان باغات گردو و دیگر میوهها محصور شده است و مناظر زیبایی از تلفیق طبیعت و بافت مسکونی پدید آورده است.
بافت مسکونی روستا، آرامگاه یا مزار سید حامد علوی و فرزندانش، غار چنشت و غار چهل چاه از جمله آثار تاریخی این روستا هستند.
در این روستا و در دامنه کوه دو غار به نام غار
چنشت و غار چهل چاه وجود دارد. غار چنشت در شمال روستا قرار گرفته و در اثر زمین
لرزه های رخ داده در طول تاریخ ایجاد شده است و حدود 60 متر طول دارد.
غار چهل چاه در مجاورت غار چنشت واقع شده و بیش از هزار و چهار صد سال قدمت دارد براساس متون تاریخی نخستین بار، حدود 600 سال پیش توسط سید محمد مشعشع کشف شده است در وسط غار، حوضی ساخته شده از آجر و سنگ و آثار زندگی انسان مانند سفال، چوب و پارچه بجا مانده است.
انتهای پیام/غ