گفتنی است، بر این اساس شش دسته ترکیب شیمیایی آلی فرار در بروز بوی نامطبوع پا اثر گذار است.
بررسی ها نشان می دهند، برخی افراد بوی نامطبوع پا و تعریق بدن آنها به نحوی است که حتی با شستشو با آب سرد نیز این بو از بین نمی رود.
کارشناسان به افرادی که دچار چنین مشکلی هستند و به این دلیل در اجتماع دچار ناراحتی و دردسرهای فراوان هستند توصیه می کنند علاوه بر شستشوی پا به صورت روزانه سعی کنند از کفش های روباز که مبادله با هوا دارد استفاده کنند، همچنین سعی کنند جوراب از جنس الیاف پارچه ای بپوشند و هنگام شستشوی آن از حرارت بالا و مواد شوینده معطر استفاده کنند.
محققان انگلیسی اعتقاد دارند بوی نامطبوع البسه ناشی از تعریق بدن در اثر وجود مواد آلی به نام VOCs به وجود می آید.
هنگامی که بدن دچار تعریق می شود ابتدا کاملاً بی بو است اما در اثر تماس با باکتری های موجود در سطح بدن از جمله باکتری اورئوس دچار بوی نامطبوع می شود و نکته جالب توجه منحصربفرد بودن بوی تعریق هر فرد نسبت به سایر افراد است.
در دسته بندی بوهای نامطبوع ابتدا بوی اسید بوتیریک وجود دارد که بسیار قوی است و بویی شبیه به کره فاسد دارد، بوی نامطبوع دیگر دی سولفید دی متیل است که بویی بویی شبیه به پیاز دارد ، بوی سوم دیمتیل تریسولفید است که بویی قدرتمند است ، بوهای هپتانون( بویی شبیه به موز فاسد)، nonanone و octanone( بوی سیب و علف) نیز در دسته آخر بو نامطبوع پا قرار دارند.
کارشناسان دو تیم شش نفره زن و مرد را مورد تحقیق قرارداده و از آنها خواسته اند به مدت 10 ساعت جوراب های خود را تعویض نکنند و در نهایت دریافتد هریک از آن ها بوی تعرق متفاوتی با سایرین دارد و کف پاهای مردان بیشتر از زنان بو متصاعد می کند.
کارشناسان در عین حال اعلام کرده اند با توجه به تفکیک بوی بد ناشی از تعریق در نظر دارند نسل جدیدی از پودرهای شوینده را طراحی کنند که می تواند حتی قدرتمند ترین بوهای نامطبوع را نیز از بین ببرد و در عین حال دوست دار و محافظ محیط زیست باشد.
منبع : دیلی میل
انتهای پیام/