به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،محمدمهدی جوادیانزاده با اشاره به بودجه مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در سال 95 اظهار داشت: برای امسال بودجه 10 میلیارد تومانی پیشنهاد شده اما فعلا به تصویب نرسیده است و سال گذشته نیز تنها 10 درصد بودجه مصوب تخصیص یافت.
رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: در این باره وزیر نیرو با جدیت تمام به دنبال اجرای طرح باروری ابرها در کشور است.
وی تصریح کرد: طرح باروری ابرها از ظرفیت تحقیق بسیاری در داخل کشور برخوردار است چون این فناوری شباهت فراوانی به صنایع دفاعی مثل پرواز و استفاده از رادار، ماهواره و شلیک مواد دارد.
جوادیانزاده افزود: با توجه به اینکه فناوری دفاعی در سطح بالایی قرار دارد با تجهیزات داخلی میتوان به خودکفایی رسید.
رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: تاکنون دو فروند هواپیمای آنتونف 26 توسط شرکت صافات از کشورهای خارجی نظیر اوکراین و تاجیکستان خریداری شده و در سال 83 تجهیز به باروری ابرها شدهاند که خلبانان آن نیز دارای گواهینامه پرواز با آن هستند و برای اینکه بخواهیم یک خلبان ایرانی کار پرواز آنها را بر عهده بگیرد باید آموزشهای خاصی آن را یاد گیرند.
وی اظهار داشت: البته پرواز خلبانان خارجی نیز در طرح باروری ابرها تحت نظارت خلبانان ناظر ایرانی بوده و مدیریت جدید شرکت صادفات به دنبال آموزش خلبانان داخلی است چون پرواز خلبانان خارجی هزینه بسیاری دارد.
جوادیانزاده افزود: طرح باروری ابرها با توجه به کمبود آب و بارش در کشور یک پروژه دانشبنیان بوده و درخواست مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها از معاونت فناوری ریاست جمهوری انجام کمکهای لازم به این مرکز است.
رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها بیان کرد: هماینک مقرر شده که پاترونهای یدید نقره به صورت آزمایشی در داخل کشور ساخته شود که نیاز به تامین اعتبار است چون تولید انبوه کپسولهای یدید نقره بین 400 تا 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح باروری ابرها در آذربایجان غربی میتواند 10 تا 15 درصد سبب بارش ابرها شده و برای دریاچه ارومیه مفید باشد گفت: طرح باروری ابرها یک فناوری پیشرفته بوده اما به تنهایی نمیتوان به باروری ابرها اتکا کرد.
رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها بیان کرد: با وجود ضرورت بارور کردن ابرها با توجه به بحران آب در کشور، باید به اجرای این طرح در کشور کمک کرد اما متاسفانه فناوری مظلومی بوده و نیازمند اعتبار بین 30 تا 40 میلیارد تومانی است.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/