دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل بهار بسیاری از افراد علاقه مند به مصرف ترشیجات هستند و با اشتیاق به سمت گوجه سبز این میوه ی کال و نارس میروند که در عین طعم دلنشینی که دارد، دارای مواد معدنی هم می باشد.
وی با اشاره به وجود آنتی اکسیدان در این میوه بیان کرد: برخی افراد به علت مشغله های روزانه دچار استرس شدید می شوند که برای رفع آن می توانند از این میوه ی نوبرانه استفاده کنند.
دکتر رحمانی با بیان این که نیاز روزانه ی هر فرد به میوه4 واحد میوه است تصریح کرد: اشخاص می توانند به میزان یک واحد گوجه سبز( یک لیوان دسته دار) میل کنند البته ناگفته نماند این میوه نباید به صورت ثابت و روزانه در این فصل استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه هر یک از میوه ها دارای میزان خاصی مواد مغذی می باشند، افزود: به علت سموم موجود به خصوص آفت کش ها که به صورت دائمی استفاده میکنند باید بعد از خرید آن را به خوبی شست وشو دهند تا مواد مضر پاک شود.
رحمانی در ادامه افزود:چغاله بادام و گوجهسبز با نمک زیادی مصرف میشود این در حالی است که در کشور ما مصرف نمک 3 تا 4 برابر بیش از حد مجاز و توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است.
خانوادههای ایرانی به مصرف غذاهای شور عادت کرده و غذاهایی میخورند مانند نان که 2 درصد نمک اضافه شده دارد یا فستفود و غذاهای فرآوری شده مصرف میکنند که نیترات و نیتریت زیادی دارند.بنابراین مصرف این میوهها به دلیل نمک فراوان برای بیماران قلبی عروقی، مبتلا به فشار خون و زنان باردار مناسب نیست.
وی در خصوص خواص گوجه سبز اظهار کرد: این میوه دارای ویتامین هاییC نسبتا بالا، B، A و آهن می باشد بنابراین برای افرادی که از کم خونی رنج می برند مناسب می باشد همچنین به علت دارا بود آنتی اکسیدان موجود برای افرادی که دارای بیماری های مزمن همچون دیابت، قلب و عروقی و سرطان هستند مفید است.
گفتنی است، این میوه به علت فیبر و ترشی موجود در آن دیر هضم بوده که برای مبتلایان به زخم معده یا التهاب معده توصیه نمی شود.
انتهای پیام/