شعر دفاع مقدس به دلیل نوع سیاست‌هایی که در عرصه کلان نسبت به ادبیات این حوزه وجود دارد، دچار نوعی تسلسل شده است.

محمدعلی قاسمی، شاعر و رمان‌نویس در خصوص وضعیت فعلی ادبیات دفاع مقدس به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ادبیات دفاع مقدس در بخش داستان و رمان هنوز اول راه است؛ اما در بخش شعر دچار نوعی تسلسل شده و این موضوع به نوع سیاست‌هایی بر می‌گردد که در عرصه کلان نسبت به ادبیات دفاع مقدس وجود دارد.

وی افزود: ادبیات داستانی دفاع مقدس بر اساس همین نگاه تک بعدی نتوانسته به جایگاه والای خود در بین اقشار مختلف جامعه برسد. بنا بر این برای برون رفت از این وضعیت هم نویسنده و هم نظام فرهنگی کشور باید از دریچه‌ای تازه این موضوع را به تصویر بکشند.

 این شاعر در بخش دیگری از صحبت‌‌های خود با تایید این امر که برخی از افراد از زندگی اولیا و معصومین برای اغراض داستانی استفاده می‌کنند، اظهار داشت: اگر فردی بتواند از خمیر مایه زندگی اولیا  و معصومین با لحاظ خلاقیت هنری یک اثر زیبا خلق کند، اثر وی قابل تامل خواهد بود.

قاسمی در بخش پایانی صحبت‌‌هایش به بررسی نوع ارتباط میان جهانی شدن ادبیات و باید‌ها و نبایدهای آن اشاره کرد و اظهار داشت: هر نظام کشور و تمدنی بر اساس فرهنگ خاص خود آن سری از هنجارها و ارزش‌هایی را که در  درون آن نهفته است را تعمیم می‌دهد و نسبت به گسترش آن‌ها در نقاط جغرافیایی فراتر از مرزها و اقلیم خود فعالیت می‌کند.

این رمان‌نویس خاطرنشان کرد: از این منظر اگر بخشی از این فرهنگ در قالب ادبیات تبلور یابد و به صورت مکتوب فراتر از مرزها ارائه شود و درصدد جهانی شدن باشد، هیچ منافاتی با مبحث جهانی شدن یا جهانی‌سازی نداریم.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.