اکبر صحرایی، نویسنده با تأکید بر اینکه سفارشینویسی نوعی اعتبار است، به خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سفارشینویسی قطعاً کار نادرستی نیست و کاری حرفهای است؛ زیرا اکثر آثار برگزیده و قابل دفاع جشنوارههای غربی سفارشی هستند و منجر به سرمایهگذاری میشوند.
وی افزود: من کارهای سفارشی را که مناسب بدانم، مینویسم.
این نویسنده در خصوص میزان تمایل نویسندگان به نگارش آثار شتابزده اظهار داشت: شاید برخی از نویسندگان تازه کار زیر بار کارهای عجلهای بروند؛ اما این روند به ناشر و نویسنده ضربه میزند.
صحرایی ادامه داد: هماکنون نقشه راه کاملی برای ادبیات دفاع مقدس وجود ندارد و فعالان این حوزه گاهی تند و گاهی کند قدم برمیدارند.
وی تصریح کرد: حوزه ادبیات دفاع مقدس متولی خاصی ندارد که آن را یکپارچه کند.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنانش درباره روند زندگینامهنویسی در حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: مبحث زندگینامهنویسی در حوزه ادبیات دفاع مقدس ورودیهای دارد که همان تشکیل کنگرههای شهدای استانها بوده است.
صحرایی افزود: متولیان امر تصویب کرده بودند که زندگینامههایی به تعداد شهدا نوشته شود و این تصمیم در نهایت منجر به شتابزدگی و نگارش کتابهای زیادی شد.
وی اظهار داشت: بعداز سیرابی جامعه از زندگینامههای شهدا، ترمز کار نگارش این آثار کشیده شد.
این نویسنده ادامه داد: ما در سال 1383 شاهد تولید آثار خوبی در حوزه زندگینامهنویسی ادبیات دفاع مقدس بودیم و هماکنون این روند به علت رکود بازار و قطع یا اتمام بودجه اختصاص داده شده به نگارش زندگینامههای شهدا متوقف شده است و گاهی به نظر میرسد که نسبت به سالهای گذشته عقبگرد دارد.
صحرایی تصریح کرد: امروزه ترمز شتابزدگی در زندگینامهنویسیهای دفاع مقدس کشیده شده است و نهادها هم این ریسک را نمیکنند که هر کاری را به دست هر نویسندهای بسپارند.
انتهای پیام/