قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اظهار تاسف در خصوص مشکلات این بیمارستان افزود: وقتی مردم در رنج هستند و میتوان با یک کار ساده که ارتباطی هم به مسائل مالی ندارد، از مشکلات مردم کاست و این کار انجام نمیگیرد جا دارد که انسان ناراحت شود.
وی گفت: البته شاید میشد واکنشم نوع دیگری باشد.
هاشمی تصریح کرد: شهر مشهد طی سالهای اخیر توسعه پیدا کرده و جمعیتش بیش از 10 برابر شده است ولی متاسفانه تختهای بیمارستانی آن به همان تعداد و کیفیت گذشته است.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلات این بیمارستان مربوط به زیرساخت است ولی از مشکلات و ضعفهای مدیریتی نمیتوان غافل شد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: حکم خاصی در خصوص مدیران این بیمارستان صادر نشده و آخر همین هفته جلسهای در این رابطه برگزار میشود و در آن گزارش هیئت اعزامی وزارت بهداشت که روز گذشته به دست من رسید، بررسی میشود.
گفتنی است؛ طی بازدید سرزدهای که وزیر بهداشت در ابتدای هفته جاری از بیمارستان قائم مشهد داشت با مشاهده مشکلات ارائه خدمات پزشکی و کمبود تخت در این بیمارستان دستور پیگیری ویژه در این خصوص صادر کرد.
در رابطه با همین موضوع زارع نژاد مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت نیز یادداشتی را با تیتر "موهبت مجال خدمت" منتشر کرد. در متن این یادداشت آمده است؛
از زمان صدور دستور و تعیین ضرب العجل وزیر بهداشت برای اصلاح، تکمیل و رفع نواقص بخش اورژانس بیمارستانهای بزرگ کشور، کمتر از 6 ماه می گذرد که متاسفانه در سفر اخير به مشهد مقدس، شاهد صحنههایی متاثر کننده در بخش اورژانس بیمارستان قائم بودیم؛ آنهم در شهری که طی دو سال اخیر، اقدامات بسیار مناسب، مطلوب و موثری در حوزه سلامت انجام شده است. به همین دلیل مشاهده چنین کاستیهایی به واقع دور از انتظار بود.
امروز حتی مردم عادی و آنها که دستی در پزشکی و درمان هم ندارند، بر اهمیت بخش اورژانس واقف هستند؛ تاجاییکه اگر بگوییم اورژانس، پیشانی حوزه درمان است، سخنی به گزاف نگفتهایم. اطلاعات و آمار نشان میدهند که به طور متوسط، نزدیک به هشتاد درصد ورودیهای اورژانس، در همین بخش بهبود یافته و مرخص میشوند و تنها بیست درصد نیاز به خدمات بستری در دیگر بخشها پیدا می کنند، به همین دلیل درصورتی که مدیریت هوشمندانه ای در این بخش (از حیث منابع انسانی، تجهیزات و برنامه ریزی) اعمال شود، مراجعات متعدد به بیمارستان ها کاهش یافته و رضایتمندی مردم از این حوزه افزایشمییابد.
از زمان آغاز طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید، بخش اورژانس از سوی شخص وزیر بهداشت و معاونین وی مورد توجه ویژه قرار گرفت و برای رفع نواقص، موانع و احیای مجدد و پویایی بیش از پیش این بخش، تا امروز اهتمامی جدی را شاهد بودهایم، که با همت همکاران حوزه سلامت در سراسر کشور، نتایج و آثار مطلوبی در برداشته و رضایت مندی ملت شریف ایران، گواه آن است.
درسفرهای پی در پی وزیر و معاونین وزارتخانه به اقصی نقاط میهن، نظارتِ مستمر و همت بلند و پویایی مدیران بخش سلامت در نقاط مختلف کاملا مشهود بوده است؛ بنابراین شرایط پدید آمده، مهیای اقداماتی موثر در کوتاه مدت و بلند مدت است لذا بر همه همکاران نه مفروض که تکلیف است ، اهتمام جدی دولت و وزارت بهداشت را بیش از پیش درک و فضای موجود را برای ثبت خدمتی شایان به نظام ، کشور و مردم مغتنم قلمداد کنند. یکایک ما همواره تلاشمان بر این بوده که بیمار و همراهان او جز رنج و درد بیماری، مصائب دیگری را متحمل نشوند ، پس لازم است اجازه ندهیم خدای ناکرده با برخی سوء مدیریتها و ساده انگاریها در بعضی شهرها، اسباب و زمینه رنجش مردم شریف و نجیب کشور فراهم گردد.
به یقین کمبود و محدودیت منابع، در کیفیت ارائه خدمات تاثیر بسزایی خواهد داشت، اما حلقه مفقوده، مدیریت هدفمند و برنامه ریزی شده، آنهم با درک شرایط و مقتضیات زمان است.
افق نگاه سیاستگذاران و مدیران اجرایی حوزه سلامت کشور، امنیت و آرامش پایدار در عرصه سلامت است و این مهم محقق نمی گردد مگر به سعی و درایت و تدبیرِ آحاد همکاران. در این مسیرهر گامی که به جلو بر میداریم مؤیدِ تلاش، اراده، خواستن و توانستن است و هر لبخندی که پدید می آوریم ، گواه رضایت حضرت حق؛ پس موهبتِ مجالِ خدمت را به فال نیک بگیریم و تنها به خدمتِ بی منتِ خلق خدا بیاندیشیم؛ چرا که شفا تنها در ید پر قدرت اوست.
انتهای پیام/
فقط مشهد نیست از این مشکلات دارد لطفاً به منطقه ی آذربایجان غربی و شرقی (شهرستان ها) نگاهی بیندازید.