قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: 14 هزار نفر نیروی پرستار جویای کار داریم و بیمارستان‌ها شدیدا مشکل کمبود پرستار دارند و این مشکل در خود وزارت بهداشت است که توان جذب پرستارها را ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: 14 هزار نفر نیروی پرستار جویای کار داریم که بیمارستان‌ها شدیدا کمبود پرستار دارند و علت اصلی این مشکل در خود وزارت بهداشت است که توان جذب ندارد و این به دو دلیل است یکی اینکه مجوز استخدام ندارد و دوم نداشتن بودجه است.

وی افزود: شرایط کار پرستاری مناسب نیست و پرستاران شرکتی که می‌خواهند استخدام کنند امنیت شغلی ندارند و وزارت بهداشت در خصوص این دست از پرستاران مشکلات بنیادین دارد که از سال 75 به بعد شکل گرفته که در آن سال طرحی را به عنوان طرح نوین خودگردانی بیمارستان‌ها مطرح کرد که طرحی کاملا تبعیض آمیز بود و اختلاف 100 برابری از نظر حقوق و کارانه بین پرستاران و پزشک ایجاد کرد. 

شریفی مقدم گفت: آن چیزی که جامعه پرستاری را رنج می‌دهد، بی‌عدالتی است و این بی‌عدالتی فقط در پرداخت نیست و در اجرای قوانین هم این تبعیض وجود دارد. مثلا در طرح تحول یک سره اجر شد اما تعرفه گذاری بعد از گذشت نزدیک به 9 سال هنوز اجرایی نشده است. مشکلات جامعه پرستاری و پزشکی در حال حاضر از هم پاشیده است و ما در برای برون رفت آن آمادگی داریم با وزارت بهداشت گفتگو کنیم. 

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت به جای پیاده کردن طرح‌هایی که نیازهای اولیه را بر طرف نمی‌کند به فکر چاره اندیشی برای حل مشکلات پرستاران باشد. ما همچنین آمادگی داریم با هماهنگی وزارت بهداشت، سازمان مدیریت، ریاست جمهوری و مجلس گفت‌و‌گو کنیم تا کمبود پرستار را برطرف کنیم. اما این امکان هنوز به وجود نیامده و علت آن به این بر می‌گردد که وزارت بهداشت 60 هزار نیروی ستادی مازاد و غیر درمانی دارد. 

تدوین برنامه تفصیلی برای جامعه پرستاری 
آدابی رئیس سازمان نظام پرستاری در حاشیه این نشست گفت: پرستاران در کنار نقش‌های مختلف دو نقش بارز دارند یکی حساسیت اجتماعی، دومی مدافع اجتماعی، یعنی از کیان و هویت پرستاری حفاظت کنند. 

وی افزود: آن چیزی که جامعه پرستاری به عهده دارد سه نقش است که شامل پیشگیری نوع اول ،‌نوع دوم و نوع سوم و آن چیزی که از جامعه پرستاری انتظار دارند، نقش دوم است یعنی پیشگیری از صدمات بیماری و کاهش آن از بیمارستان‌ها اما نوع یک و نوع سه آن مغفول مانده است.  نوع یک آن شامل کمک به بیماران، و پیشگیری از بروز بیماریهای فیزیولوژیک از جمله قند خون، فشار خون و سرطان است . نقش سوم باز توانی پرستار به عنوان مثال اگر بیماری دچار معلولیت شود پرستاران موظف به باز توانی آنها هستند. 

آدابی رئیس سازمان نظام پرستاری طی تدوین برنامه جامع پرستاری مبادرت به تنظیم برنامه تفصیلی برای هیئت های نظام پرستاری کل کشور کرده است که در آن 50 برنامه طی سال، پیش روی مسئولان است. یکی از این برنامه ‌ها حضور پرستاران در پارکها است که فضای مناسب فیزیکی در پارکها در اختیار آنها قرار داده شده است که 4 بیماری واگیر و 4 بیماری غیر واگیر را آموزش بدهند که به صورت رایگان آموزش دهند، این 4 بیماری واگیر شامل آنفولانزا، ایدز،‌هپاتیت و سل است و 4 بیماری غیر واگیر شامل فشار خون،‌دیابت، سرطان و پوکی استخوان است که متناسب با نیازهای بومی و منطقه‌ای پرستاران آموزش‌های لازم را با همکاری مراکز بهداشت و درمان و شهرداری دارند.

وی ادامه داد: در کنار بیلبوردهای تجاری برنامه‌ای داریم که بیلبوردهایی به پرستاران اختصاص داده شود تا مطالب بهداشتی مورد نیاز جامعه را نمایش دهند. این کار فعلا در سه منطقه تهران و یزد اجرایی شده است. 

وی تصریح کرد: یک رویکرد جدید سازمان نظام پرستاری در آستانه میلاد حضرت زینب دارد و آن ابداع و رونمایی از نشان اعتلای پزشکی و پرستاری با نشان دو انگشت میانی (پزشک و پرستار انگشت اشاره‌) که این کار نشان دهنده این است که دو جامعه پرستاری و پزشکی باید از همدیگر حمایت داشته باشند. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: طبق برنامه تفصیلی تا پایان سال یک پارک سلامت یا پرستار نام گذاری می‌شود تا پرستارها این سرویس دهی را آغاز کنند و در این پارکها پرستارانی به شکل داوطلب یا پرستارانی که بازنشسته شده‌اند یا دانشجویان علاقمند پرستاری به تدریج با همکاری نهادها مشغول به کار می‌شوند.



انتهای پیام/ 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار