به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، محققان با زیر نظر گرفتن 2 هزار مادر و فرزند از سه ماهه اول بارداری تا پنج سالگی کودک دریافتند عملکرد مغز کودکانی که مادران آن ها در بارداری ماهی مصرف می کردند بهبود یافته است این نتایج در مقایسه این کودکان با کودکانی که مادران آنها میزان بسیار کمی ماهی می خوردند بدست آمده است.
زمانی که زنان باردار به طور متوسط 600 گرم یا 21 اونس ماهی در هفته مصرف می کردند هیچ نشانه ای از جیوه یا آلاینده های دیگر مرتبط با ماهی واثر منفی این آلاینده ها دیده نشد.
نویسنده این مطالعه جوردی جولوز، از مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی محیط زیست در بارسلونا گفت: غذاهای دریایی به عنوان یک منبع مهم مواد مغذی برای رشد مغز شناخته شده اند اما اعلام تجمع جیوه در محیط زیست موجودات دریایی که با عنوان نروتوکسی شناخته می شود تمایل مردم به استفاده از غذاهای دریایی را کاهش داد.دانشمندان در تلاشند تا بین مضرات بالقوه آلاینده های دریایی با مزایای استفاده از ماهی برای سلامت عمومی تعادل برقرار کنند .
جولوز و همکارانش در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی بیان کردند: دستورالعمل سازمان غذا و داروی آمریکا درسال 2014 زنان باردار را تشویق به خوردن ماهی می کند اما میزان مصرف آن نباید بیش از 12 اونس یا 340 گرم در هفته باشد همچنین اداره ایمنی مواد غذایی اروپا به تازگی صحت نظر علمی دانشمندان را دراستفاده از 150 تا 600 گرم ماهی را درهفته دردوران بارداری تایید کرده است.
محقق این مطالعه تصریح کرد: اثرات مصرف ماهی مادران هنوز به خوبی درک نشده است و به تحقیقات بیشتری برای تشویق هر چه بیشتر مادران برای استفاده از ماهی در دوران بارداری نیاز است.
داده های آنالیز شده محققان از دوران کودکی کودکان اسپانیایی دریک مطالعه میحط زیستی ازجمعیت بزرگی از زنان باردار در سه ماهه اول بارداری در چهار استان از اسپانیا بین سال های 2004 و 2008 است.
انتهای پیام/