به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال جاری میلادی خونینترین سال برای افغانستان پس از سرنگونی دولت طالبان در این کشور بود.
محمود صیقل، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد در گزارشی شامل ارزیابی اوضاع افغانستان به این سازمان گفت: «تلفات نظامی و غیرنظامی امسال افزایش چشمگیری یافت. ما تحت حملات گروه طالبان مستقر در خارج از کشور قرار گرفتیم؛ از جمله شبکه حقانی، القاعده، داعش و گروه حکمتیار و دیگر گروههای افراطی.»
سفیر افغانستان روشن نکرده که چه تعداد از نیروهای امنیتی افغانستان و غیر نظامیان در حملات امسال جان خود را از دست دادهاند، اما گزارش نیمه اول سال ۲۰۱۵ میلادی نشان میدهد که در این دوره، حدود ۱۶۰۰ غیر نظامی کشته و بیش از ۳۳۰۰ نفر زخمی شدهاند که حاکی از افزایش تلفات بیشتر غیر نظامیان نسبت به سال های گذشته است.
به گزارش بی بی سی، دولت افغانستان از اعلام آمار تلفات نظامیان خودداری میکند و گزارش هایی وجود دارد که روزانه حدود ۲۰ سرباز افغان در رویارویی با طالبان کشته میشوند.
نماینده دائم افغانستان در سازمان ملل دلایل افزایش ناامنی در کشورش را دو چیز دانسته: خروج نیروهای بین المللی و باور محکم تروریست ها به اینکه با تشدید حملات شان نظام سیاسی افغانستان را از پا در خواهند آورد.
به گفته او عدم هماهنگی پاکستان با افغانستان در زمینه عملیات ضد تروریستی در وزیرستان، باعث شده که بخشی از تروریستهای بین المللی وارد خاک افغانستان شوند. مشغولیت افغانستان به انتقال سیاسی در سال ۲۰۱۴ که دو دور انتخابات جنجالی را پشت سر گذاشت نیز سرعت عمل دولت را کُند ساخته است.
با این حال، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد گفته که دولت وحدت ملی افغانستان سیاستی با دو محور را دنبال میکند: پیشبرد روند صلح از طریق تلاشهای منطقهای و بینالمللی و همزمان، افزایش ظرفیت نیروهای امنیتی افغانستان برای دفاع در مقابل شورشیان.
صیقل میگوید: «روند صلح تنها در صورتی میتواند ثمربخش باشد که تغییری در سیاست پاکستان بروز کند.»
او گفته است افغانستان میخواهد روابط مستقیم دوجانبهاش با پاکستان را گسترش دهد و حالا زمان آن فرا رسیده که زمینه مساعدی برای گفتگو میان نمایندگان واقعی دو طرف فراهم شود تا به فضای بیاعتمادی پایان داده شود.
افغانستان بعد از ماهها توقف در روند گفتگوهای صلح اکنون آماده میشود برای از سرگیری روند صلح با شورشیان طالبان، بار دیگر با پاکستان گفتگو کند.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان که به منظور شرکت در کنفرانس تغییرات اقلیمی به پاریس رفته است، نشستهای دوجانبه و سه جانبهای با رهبران پاکستان و بریتانیا داشته است.
غنی با نواز شریف، نخست وزیر پاکستان و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا ابتدا نشستهای دو جانبه داشته و سپس هر سه نفر به گفتگو پرداختند.
منبع:جام نیوز
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/