پژوهشگران دانشگاه شیراز به کمک دو روش نوری و الکتریکی بازده سلول‌های خورشیدی را افزایش دادند و ساخت آنها را بومی‌سازی کردند.

محسن اسد دانشجوی دکترای الکترونیک دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوانن گفت: ما در این طرح دو هدف را دنبال می‌کنیم، بومی‌سازی دانش‌ساخت سلول‌های خورشیدی از مرحله‌ی ویفرخام تا سلول کامل و افزایش بازده تجهیزات نسبت به سلول‌های متداول از جمله این اهداف است.

وی ادامه داد: برای افزایش بازده عملکرد سلول‌های خورشیدی باید سعی شود بازتاب نور از سطح سلول خورشیدی به حداقل برسد. برای این منظور با استفاده از خاصیت‌زدایی کاتالیستی نانوذرات نقره نسبت به سیلیسیوم، بر روی بافت‌های هرمی میکرومتری، بافت‌های نانو متری ایجاد شده است که میزان بازتاب نور را به حداقل میزان ممکن رسانده است.

اسد توضیح داد: با کمک روش الکتریکی نیز می‌توان بازده آن را افزایش داد. به صورتی که به کمک پلاسمای هیدروژن، فرآیند منفعل‌سازی سطح را به کار بیندازیم.

به گفته وی به کارگیری این روش‌ها منجر به ساخت سلول خورشیدی سیلیسیومی تک بلوره با بازده بالای 1 درصد می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: کشور ما از نظر موقعیت تابش خورشیدی دارای استعداد بسیار زیادی در زمینه‌ی راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی است. به همین علت با توجه به دانش فنی که در اجرای این پروژه در راستای طراحی و ساخت سلول‌های خورشیدی سیلسیومی به دست آمده است، راه‌اندازی خط تولید سلول‌های خورشیدی دور از انتظار نیست.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.