این جشنواره از بیستم تا بیست و پنجم آبان میزبان علاقهمندان به فیلم کوتاه، فیلمسازان و اصحاب رسانه بود و علاوه بر نمایش فیلم در سه سانس دو ساعته، برنامههای جانبی دیگری هم تدارک دیده بود.
برنامه نمایش فیلمها مرتب برگزار میشد اما مراسم و برنامههای جانبی با تاخیر همراه بود. در محیط سالن اصلی جشنواره غرفههایی مثل صنایع دستی، عرضه محصولات فرهنگی و کتاب و کارگاههای تخصصی برپا شده بود.
این اولین جشنواره فیلم کوتاه بود که با مدیریت و دبیری فرید فرخنده کیش مدیر عامل فعلی انجمن سینمای جوان برگزار میشد. سال گذشته این جشنواره با دبیری حبیب ایلبیگی برگزار شد که امسال در شورای سیاستگذاری جشنواره به همراه فرید فرخندهکیش و حجتالله ایوبی حضور داشت.
این جشنواره با تغییر مکان از پردیس سینمایی ملت به چارسو، با استقبال گستردهتری نسبت به سالهای گذشته مواجه بود. موقعیت مکانی پردیس چارسو باعث استقبال فوقالعاده علاقهمندان و دانشجویان رشته سینما شده بود. به گونهای که در هیچ کدام از سانسهای نمایش سالنها جای خالی روی صندلی زمین و ایستاده نداشت.
این استقبال پر شور، عوامل جشنواره و رئیس سازمان سینمایی را که برای بازدید از جشنواره آمده بود، سر ذوق آورد. به طوری که ایوبی حین بازدید از سالنهای نمایش چارسو رو به خبرنگاران گفت: «حالا بگویید حال سینما بد است». ایوبی استقبال گسترده از جشنواره فیلم کوتاه را موجب در رفتن خستگیاش پس از دغدغهها و مسائل روز سینما عنوان کرد.
ارائه برنامه هفتگی روزانه و انتشار بولتن جشنواره و نظرسنجی از میان فیلمهای کوتاه ایرانی و ایجاد فرصت تعامل فیلمسازان، منتقدان و اصحاب رسانه با هم از اقدامات موثر و مفید جشنواره فیلم کوتاه تهران بود.
هنرمندانی نظیر محمد رحمانیان، اشکان خطیبی، علیرضا شجاع نوری، همایون ارشادی، کاظم هژیر آزاد، آیدا پناهنده، آرش اسحاقی، شبنم مقدمی، علی اوسیوند و ... از این جشنواره استقبال کردند و در آن حضور یافتند.
برگزاری نشستهایی تحلیلی تخصصی در زمینه مستند، تجربی، پویانمایی و داستانی از برنامههای دیگر این جشنواره بود که در چند جلسه برگزار شد.
بزرگداشت زندهیاد زاون قوکاسیان یکی از برنامههای ویژه این جشنواره بود. یک صندلی که وسایل شخصی زاون قوکاسیان روی آن قرار گرفته بود و چندین شاخه گل از طرف فیلمسازان و دوستداران این سینماگر نثار شد. واژه مشترک تمام کسانی که در این مراسم سخنرانی کردند عشق ورزیدن، انسانیت، مهربانی و دلسوزی زاون قوکاسیان بود. در این مراسم شاگردان «زاون» هم حضور داشتند.
برگزاری شب المپیاد فیلم نوجوان یکی دیگر از برنامههای جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که با حضور 75 نوجوان فیلمساز برگزار شد. این 75 نوجوان فیلمساز که زیر 20 سال بودند، از سراسر ایران فیلم ارسال کرده بودند. در چهرهشان و به خاطر حضور در جشنواره و منتخب بودنشان شور و شعف وصفناشدنی دیده میشد.
فرید فرخنده کیش دبیر جشنواره و علیرضا شجاع نوری ابراز امیدواری کردند، این المپیادها ادامه پیدا کند و نوجوانان فیلمساز در هر نقطه از کشور بتوانند با بهرهمندی از حمایت معنوی و مالی انجمن، به فیلمسازی ادامه دهند. دبیر جشنواره از استعدادهای بکر و ناب نوجوانان گفت و آنها را آینده سینمای ایران لقب داد.
امسال یک آیتم ویژه در بخش سینمای بینالملل افزوده شده بود که «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» نام داشت. در این بخش از کشورهای آمریکا، هلند، فرانسه و آلمان آثار بینالمللی به جشنواره ارسال شده بود.
تشکیل آکادمی داوری متشکل از 32 داور جوان، یکی دیگر از اتفاقات نو در این جشنواره بود. این روش داوری که در سینما حقیقت هم تجربه شده بود، این بار در جشنواره فیلم کوتاه امتحان شد. این هیئت سی و دو نفره قرار است سه جایزه بزرگ تولید به سه فیلم اعطا کنند.
برخی از فیلمسازان خارجی که با فیلم خود در جشنواره حضور داشتند، اعلام آمادگی کردند که در غرفه بینالمللی جشنواره پذیرای فیلمسازان، منتقدان و اصحاب رسانه ایرانی باشند تا نظرات آنها را در خصوص فیلم خود بشنوند، بررسی کنند.
تقدیر از خسرو سینایی، رهبر قنبری، کاوه بهرامی و بزرگداشت پوراندخت سلطانی بنیانگذار کتابداری در ایران و نشست «کتاب و سینما» مراسم پایانی روز دوشنبه بود که حضور سینایی، رهبر قنبری و ... برگزار شد.
مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم کوتاه تهران عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/