به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بردن تبلت به مدارس در چند سال اخیر با توجه به عصر تکنولوژی در تاریخ آموزش ایران همچنان مجهول الهویه باقی مانده است.
این که روانشناسان و جامعه شناسان هنوز سن دقیقی برای داشتن تبلت و موبایل ارائه نداده اند یاد آور این موضوع است که اهمیت بودن یا نبودن این وسیله در اختیار کودکان و نوجوانان خیلی مشخص نیست.
بودن یا نبودن تبلت مسئله این است!
علی زرافشان معاون آموزشی دوره متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتگوی اختصاصی با
گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد حضور دانش آموزان ضمن همراه داشتن تبلت در مدارس گفت:تبلت یک وجه کاربرد عمومی دارد مثل وسایل دیگر از جمله لپ تاپ که خانواده ها آن را برای فرزندان خود تهیه می کنند.
زرافشان بیان داشت: اگر در مدرسه از تبلت به عنوان ابزار آموزشی استفاده شود هیچ تفاوتی با لپ تاپ و یا یک کامپیوتر pc ندارد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش هم پروژه ای تحت عنوان تبلت آموزشی را دنبال می کند که اکنون در برخی مدارس در حال اجراست.
زرافشان اظهار داشت: اگر با هماهنگی مدیران مدرسه آوردن تبلت به محیط مدارس انجام گیرد و از آن به عنوان ابزار آموزشی استفاده شود نه تنها مشکلی نیست بلکه از این امر نیز استقبال صورت میگیرد.
وجهه قانونی بردن تبلت به مدرسه
تمام این صحبت ها در حالی است که بحث تجمل گرایی استفاده از تبلت در مدارس سنتی که بصورت هوشمند تعریف نشده اند مطرح می شود. ودر حال حاضر بند 9 ماده 68 آئیننامه اجرایی مدارس بر خودداری از به کاربردن و سایل تجملی و آرایشی، پرهیز از آوردن اشیای گرانبها و وسایل غیرمرتبط با امور تحصیلی به مدرسه تأکید دارد و کارشناسان تلفن همراه را مصداق بند 9 میدانند.
در این زمینه بحثهایی صورت گرفته است عدهای از کارشناسان میگویند بردن موبایل به مدرسه ایرادی ندارد اما استفاده ازتلفن همراه در کلاس درس باید ممنوع باشد اما عده دیگری از کارشناسان معتقدند بردن موبایل به مدرسه میتواند تبعات منفی داشته باشد و ورود تلفن همراه باید به مدرسه ممنوع باشد اما هنوز به اجماع لازم نرسیدهایم.
شایان ذکر است؛در نشستهای مسئولین در مورد این موضوع ، صرفا بحث بردن تلفن همراه به مدرسه مطرح نیست در کنار آن به بحث استفاده از تبلت و سایر فناوریهایی که ممکن است طی سالهای آینده وارد بازار شده و به مدارس ورود پیدا کند میپردازیم، در حقیقت تبلت نیز کار تلفن همراه را انجام میدهد و دارای سیم کارت، بلوتوث و دوربین است بنابراین باید آئیننامه اجرایی مدارس به گونهای نوشته شود که سایر مواردی را که ممکن است که در آینده به مدارس وارد شود را نیز شامل شود.
تبلتی ورای همه تبلت ها!
اما مسئولین حوزه آموزش پرورش از تبلت دانش آموزی می گویند تبلتی که باید فاقد سیم کارت باشد و حداقل امکانات را داشته باشد تا دانش آموزان با مسائل سوء اخلاقی مواجه نشوند.
در حقیقت باید گفت در این مورد تصمیم گیری به گونه ای باید اتخاذ شود که ورود تبلت به مدارس مشکلات دیگری برای دانش آموزان و مدیران مدارس ایجاد نکند چرا که در غیر این صورت ورود تبلت مغایر با مباحثی است که در رابطه با ممنوعیت ورود تلفن همراه به مدارس اعلام میشود.
گزارش از نازنین روزبهانی
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. انتهای پیام/