به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری کنگره بینالمللی ثبت سرطان و زیرساختهای برنامه جامع کنترل سرطان و هشتمین کنگره آسیا، اقیانوسیه که امروز در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد بیان کرد: به گزارش سازمان بهداشت جهانی سوسیس و کالباس به عنوان خط اول عوامل سرطانزا معرفی شدهاند.
وی ادامه داد: نمک یکی دیگر از فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان به خصوص سرطان گوارش است. زیرا علاوه بر اینکه محتوای نمکها درست نیست ترکیباتی نیز به اسم نمک معرفی میشود. در ایران مقدار بسیار کمی نمک سالم وجود دارد علاوه بر این میزان مصرف نمک در کشور ما 3 تا 5 برابر استانداردهای دنیاست.
اکبری با بیان اینکه دخانیات یکی از عوامل سرطانزا به شمار میرود، عنوان کرد: در بین افرادی که به سرطان پستان مبتلا هستند 16 درصد سیگاری و قلیانی شناسایی شدهاند. حدود 12 سال پیش آمار زنان قلیانی و سیگاری 3.7 درصد بود که این آمار به 8.5 درصد افزایش پیدا کرده است بدین ترتیب دخانیات جزو عوامل خطر درجه یک در ایران محسوب می شود.
وی اضافه کرد: سن شایعترین عامل خطر ابتلا به سرطان است در سال 55 میانگین امید به زندگی در ایران 56 سال بود که امروزه این رقم به 74 سال تغییر پیدا کرده است. این بازه سنی 56 تا 74 سال فضای بزرگی برای ابتلا به سرطان ایجاد کرده است با توجه به اینکه بیش از 8.5 درصد جمعیت کشور بالای 60 سال است باید عوامل خطر دیگر را به خوبی مدیریت کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه عوامل سرطان زا اگرچه موجب سرطان سرد نشوند اما در ابتلای نسلهای آینده سرد به سرطان موثر هستند، عنوان کرد: باید در مقابل عوامل خطر بسیار مراقب باشیم زیرا این عوامل خطر با تزریق در اپیژنوم سرد به نسلهای بعد منتقل میشود که این مورد در مصرف سوسیس و کالباس نیز صدق میکند.
وی مسائل معنوی و روانی را یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری بیان کرد و گفت: میتوان با خلق و خوی خوب اتفاقات خوبی را در خود ایجاد و برعکس استرسهای مزمن از دیگر مولفههای ایجاد سرطان هستند که باید جدی گرفته شوند. داروهای مصرفی هم در جدول عوامل خطرزا قرار گرفتهاند. لوازم آرایش مانند سیگار بسیار زیانبار هستند و با توجه به اینکه کشور ما دومین مصرف کننده این لوازم است باید این عامل را نیز جدی گرفت.
پارازیتها مضر هستند
اکبری با تاکید بر اینکه موج الکترومغناطیس با هر درجه ای مضر است، اظهار کرد: تا به امروز ثابت نشده است که امواج الکترومغناطیس سرطان زا باشد اما زیانبار بودن آنها برای تمام بدن از مغز گرفته که قلب و عروق برهمه روشن است.
یک میلیون ابتلا به سرطان درسالهای اخیر
وی با اشاره به اینکه در 15 سال گذشته بیش از 20 میلیون بیمار سرطانی به ثبت رسیده است اذعان کرد: میزان بروز سرطان در ایران حدود 140 از 100 هزار نفر است البته زنان حدود 5 درصد کمتر از مردان به این بیماری مبتلا میشوند نکته حائز اهمیت روند رشد سریع سرطان در کشور ماست به طور میانگین روند رشد سرطان 4.5 درصد و در برخی سرطانها 6 درصد است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان مطرح کرد: سرطان پستان در خانمهای ایرانی و سرطان معده در آقایان بسیار شایع است هر سال حدود 10 هزار مورد ابتلا به سرطان پستان ثبت میشود و 25 درصد مرگ در اثر این بیماری گزارش میشود.
مرگ در اثر سرطان بزرگترین معضل آینده
وی با بیان اینکه استفاده از لفظ سونامی برای سرطان غلط است، عنوان کرد: اصطلاح سونامی با اتفاق ناگهانی و بدون برنامهریزی به بار میرود و از آنجایی که ما روند بیماری سرطان میشناسیم استفاده از این لفظ غلط است. در 15 سال آینده بزرگترین معضل مرگ در اثر سرطان است که البته درحال حاضر نیز اتفاق افتاده است.
اکبری با اشاره به تاثیر شرایط شغلی در ابتلا به سرطان خبر داد و گفت: تا به حال سه مورد ابتلا به سرطان مردان در بین تولید کنندگان پارازیت دیده شده است. بدین ترتیب می توان این سرطان را سرطان شغلی نامید و توجه داشت که مواجهه شغلی نسبت به مواجهه عمومی از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا در بین رنگرزها نیز سرطان مثانه بیشتر دیده شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/