به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اینکه توسعه عمرانی در هر کشور ضروری و نیاز افراد جامعه است ولی این امر زمانی میتواند پیشرفت و راحتی را به ارمغان آورد که طبق شاخصهای علمی اجرا شده و آمایش سرزمینی و ارزیابیهای زیست محیطی آن رعایت و بطور مستمر فعال باشد ولی در کشور ما متأسفانه توسعه عمرانی ما عاری از شاخصهای علمی و ارزیابی زیستمحیطی است و این روال باعث شده هماکنون شاهد تخریب و زخمهای عمیق و سطحی بر طبیعت و محیطزیست کشورمان باشیم.
** توسعه عمران قربانی میگیرد
این روزها محیطزیست و طبیعت کشور ما قربانی توسعه و پیشرفتی شده که اگر شاخصهای علمی و ارزیابیهای زیست محیطی آن اجرا شده بود شاید وضعیت هرگز این چنین نبود.
عادل جلیلی، رییس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در این باره میگوید: نگاه توسعهای به عمران و غفلت از شاخصهای علمی آن یکی از علل خسارت به محیطزیست و طبیعت است که این مهم باید مورد توجه مسئولان ومردم قرار گیرد و برنامههای توسعهای بایستی منجر به اشتغال، تولید ثروت و کاهش خسارت به منابع طبیعی باشد.
** بزرگترین بحران زیست محیطی کشور
چون بنای هر توسعهای در بستر محیطزیست شکل میگیرد و رشد میکند اگر این بستر دچار خسارت شود نه تنها با گذشت زمان آن توسعه به زوال خواهد رفت بلکه سلامت انسان و حیات نیز تهدید خواهد شد.
عادل جلیلی رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در این خصوص معتقد است: کمبود آب و مهار ریزگردها به عنوان بزرگترین چالش و بحران زیست محیطی کشور است که به دلیل سوء مدیریت این مسئله، دامنه نفوذ ریزگردها گسترش یافته و این امر در نهایت سلامت انسان و جامعه را تهدید خواهد کرد.
** اولویت کار سازمان جنگلها
سازمان جنگلها ومراتع کشور به منظور ارتقای سلامت انسان و توجه ویژه به مهار ریزگردها، احیای طبیعت و کشت گیاهان دارویی با استفاده از منابع طبیعی را یکی از اولویتهای کاری خود قرار داده است.
** نقش مردم
عوامل آب و هوایی، انسان و فعالیتهای آن نقش مهمی در نابودی طبیعت محیطزیست و در نهایت خود انسان دارد، بنابر این مردم و مسئولان بایستی حفظ محیطزیست را در اولویت قرار داده و در هر برنامه توسعهای ارزیابی زیستمحیطی را مدنظر قرار دهند تا شاید از تخریب بیش از پیش طبیعت جلوگیری کرده و زخمهای محیطزیست را درمان بخشند.
انتهای پیام/