حمید مساعدیان، رئیس کمیته جستجو و نجات فدارسیون کوهنوردی در گفتگو با
خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان ، افزود: در فصل پاییز شرایط اقلیمی کوهستان ها متغییر است و این شرایط میتواند برای کوهنوردان مشکل ساز باشد در این بین آنها باید مراقب باشند.
وی تصریح کرد: هوای بارانی یا برفی، هوای طوفانی، سرما، صاعقه در ارتفاعات رخ میدهد و در این فصل شرایط جوی در کوهستان ها متغییر است و ممکن است که کوهنوردی با یکی از موارد فوق روبرو شود.
مساعدیان در ادامه گفت: صاعقه از مواردی است که میتواند به کشته شدن فرد یا کوهنورد شود به عنوان نمونه روز گذشته در گیلان بانویی به خاطر صاعقه جان خود را از دست داده است.
در این شرایط چه کار کنیم؟
مساعدیان در این باره گفت: از منطقه صعود خود اطلاعات کافی در دست داشته باشید که آن را میتوان از طریق سازمان هواشناسی به دست آورد و زمانی که منطقه مورد نظر در زمان انجام برنامه شرایط آب و هوایی خوبی ندارد از اعزام به منطقه جدا خود داری کنید.
وی عنوان کرد: در شرایط نامناسب جوی امداد هوایی با مشکل همراه میشود و هلی کوپتر نمیتوان به منطقه مورد نظر پرواز کند و فرد مصدوم را امداد رسانی کند.
برای کوهنوردی ایمن چه کار کنیم؟
وی در این خصوص افزود: هنگام کوهنوردی همراه خود حتما GPS داشته باشید تا مواقعی که با مشکل یا خطری رو به رو میشوید رد یابی شوید این دستگاه به امداد رسانان کمک زیادی میکند.
لوازم و تجهیزات کافی همراه داشته باشید، به مناطقی که میروید با راهنمای با تجربه همراه شوید، باد و طوفان میتواند شرایط فرد را تغییر دهد، یک وعده غذایی اضافی همراه داشته باشید مسیری را که برای کوهنوردی طی میکنید حتما به خانواده یا دوستان اطلاع دهید در مواقعی شده است که خانواده نمیدانند که کوهنوردشان به کدام منطقه رفته است.
شماره تلفنهای امداد رسانی از قبیل هلال احمر، آتش نشانی، فدراسیون کوهنوردی را همراه داشته باشید.
بی تجربگی میتواند کوهنورد را به مخاطره بیاندازد
مساعدیان عنوان کرد: یکی از مواردی مهمی که میتواند به کوهنورد آسیب بزند یا باعث کشته شدن ورزشکار شود بی تجربگی است و چه بسا میتواند فرد را با مخاطره رو به رو کند پس با آموزشهای مناسب و کافی به این ورزش بپردازید.
کوهنوردی ورزش گروهی است
وی در این خصوص یاد آور شد: این ورزش باید گروهی انجام شود و حداقل نفراتی که میتوانند به این ورزش بپردازند سه نفر میباشد که در موارد حادثه یک نفر پیش مصدوم بماند و نفر دیگر به سراغ امداد رسانی برود. پس به هیچ عنوان انفرادی به کوهنوردی نروید و به صورت گروهی یا باشگاهی به آن بپردازید و از تجربیات دیگران به نحو احسن استفاده کنید.
مساعدیان در پایان خاطر نشان کرد: رعایت موارد ذکر شده و مهمتر از همه توجه به هشدار و عمل به آن میتوان از کوهنوردی لذت برد.
انتهای پیام/