بعد از برداشت مکانیزه برنج نسبت به خشک کردن شلتوک ها اقدام شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری؛مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری گفت: بعد از برداشت مکانیزه برنج نسبت به خشک کردن شلتوک ها اقدام شود.

قاسم نژاد با اشاره به اینکه برداشت برنج به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود افزود: برداشت مستقیم با انواع کمباین های مخصوص برنج و با تنظیمات صحیح کمباین این دستگاه با توجه به اینکه کار برداشت و خرمنکوبی را در یک زمان انجام می دهد، راندمان بالایی دارد و روزانه تا سه هکتار زمین را درو می کند و تنها مشکلی که در برداشت و خرمنکوبی با این دستگاه پیش می آید، خشک کردن شلتوک ها است

به گفته وی در این روش، رطوبت شلتوک ها در حین برداشت و خرمنکوبی بالا بوده و باید بلافاصله بعد از برداشت و خرمنکوبی شلتوک خشک شود تا رطوبت به 14 تا 15 درصد تقلیل یابد و زمانی که این نوع کمباین ها استفاده می شود باید تعداد خشک کن ها در منطقه به اندازه کافی وجود داشته باشد.


وی در خصوص مزایای استفاده از دروگر گفت: سرعت برداشت بالا که روزی 2 تا 2.5 هکتار را برداشت می کند، کلش زیادتر از درو دستی و از بین رفتن تعداد زیادی از لارو های کرم ساقه خوار برنج در اثر خرمنکوبی به علت برداشت از پایین ساقه از جمله مزایای استفاده از دروگر است.
انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.