به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ نخستین
انجمن انگور کشور در شهرستان شاهرود در ساختمان شماره دو جهاد کشاورزی این شهر با
حضور مسوولان و ائمه جمعه شهرهای مختلف این شهرستان ،گشایش یافت.
سیدمحمدرضا هاشمی فرماندارشاهرود در مراسم
گشایش این انجمن گفت: این شهرستان با داشتن سه هزار و 400 هکتار تاکستان یکی از
مهمترین قطب های تولید این محصول در کشور است.
وی افزود: میانگین تولید سالانه انگور
شهرستان بیش از 85 هزار تن است.
فرماندار شاهرود با
بیان اینکه، بخشی از انگورشاهرود به کشور های آسیای میانه و کشورهای حوزه خلیج
فارس صادر می شود، ابراز امیدواری کرد، با تلاش همگانی این محصول به نام شاهرود به
سراسر جهان صادر شود.
هاشمی ادامه داد: با تلاش کشاورزان و راهنمایی
های کارشناسان جهادکشاورزی، در یکی از تاکستان های شاهرود میانگین برداشت انگور
125 تن در هکتار ثبت شده است که بیشترین میزان تولید در کشور است.
این مقام مسئول گفت:
در حوزه کشاورزی و گردشگری در این شهرستان استعدادها و ظرفیت های مناسبی وجود
داردکه در سال همدلی و همزبانی باید با بهره مندی از این توانمندیها به اشتغال
پایدار دست پیدا کنیم
.
هاشمی اضافه کرد: برای
مقابله با خشکسالی های مداوم، به جای افزایش سطح زیر کشت باید به سمت استفاده از
علم روز وفناوری نوین برای افزایش تولید از واحد سطح رفت.
وی با اشاره به وجود
26 واحد سردخانه ای در شهرستان شاهرود، افزود: دغدغه ای برای نگهداری محصولات
کشاورزی وجود ندارد.
فرماندار شاهرود با
بیان اینکه در شهرستان شاهرود 42 هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند و ایجاد اشتغال
دولتی برای همه این افراد امکان پذیر نیست ،ادامه داد: در حوزه کشاورزی و گردشگری
در این منطقه باتوجه به شرایط موجود ،امکان اشتغال پایدار برای جوانان وجود دارد.
هاشمی در پایان خواستار حمایت جدی از باغداران
انگور با تاسیس صنایع تبدیلی، صادرات و تهیه و تولید فرآورده های جانبی از این
محصول شد.
امام جمعه شاهرود هم در این مراسم با بیان
اینکه باید توصیه های الهی در باب زکات را به صورت جدی پیگیری کرد، افزود: خداوند
چندین برابر زکات را به پرداخت کنندگان عنایت می کند.
حجت الاسلام محمود
ترابی شاهرودی افزود: سال 93 بیش از 15 تن انگور به عنوان زکات توسط کشاورزان
شاهرودی پرداخت شده است.
امید فوقانی
رییس هیات مدیره و
دبیر انجمن انگور شاهرود هم در این مراسم گفت: بسته بندی های مدرن و مورد تایید
اتحادیه اروپا برای انگور در شاهرود تولید شده است.
وی افزود: این نوع بسته بندی کیفیت
انگور تولیدی را برای مدت 11 روز در دمایی بین 23 تا 28 درجه سانتیگراد فراهم کرده
است.
به گفته این مقام مسئول ، استفاده
از این نوع بسته بندی از ضرر و زیان بیش از حد تولیدکنندگان انگور جلوگیری می کند.
وی یادآور شد که این
نوع بسته بندی با استفاده از مواد پلاستیکی با ترکیبات نانو در دانشگاه شاهرود
طراحی و ساخته شده است و در شهرک صنتعی این شهر تولید می شود.
انتهای پیام/ی