همیشه بیماران روانی نیستند که مرتکب خشونت و آزار جسمی دیگران می‌شوند، برخی از این افراد خشن دچار اختلال شخصیت هم هستند .

به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موضوع پرخاشگری مردان در خانواده و به اصطلاح "دست بزن داشتن" از مشکلات اصلی درون خانواده‌ها است و عامل اصلی طلاق به حساب می‌آید. وقتی می‌گوییم مردی دست بزن دارد و همسرش را کتک می زند یعنی این فرد برای اینکه به خواسته‌هایش برسد و حرف خودش را به کرسی بنشاند به زور و پرخاشگری متوسل می‌شود.

ویژگی افراد پرخاشگر که دست بزن دارند
اینگونه افراد از نوعی اختلال روانی رنج می برند بنابراین اختلال شخصیت ضد اجتماعی و اختلال عدم کنترل خشم در آنها قابل بررسی و تامل است. اگر چه ممکن است فردی اختلال شخصیت ضد اجتماعی نداشته باشد ولی تنها در معمار خشم خود با مشکل مواجه باشد. اختلال شخصیت ضد اجتماعی نشانه‌های بارزی دارد که می‌توان به زیر پاگذاشتن قوانین و مقررات اجتماعی، دروغ گفتن، لذت بردن از فریب دادن دیگران و صدمه جانی و مالی زدن به اطرافیان اشاره کرد.

مهم ترین شاخصه این بیماران این است که از عملکرد خودشان هرگز احساس پشیمانی و گناه نمی کنند و برخلاف افراد معمولی از تجربه‌های گذشته‌شان عبرت نمی گیرند.

بیشتر افرادی که به چنین اختلالاتی دچار هستند، درباره مشکل خود آگاهی ندارند و افرادی هم که از این مشکل خود آگاهی دارند آنرا نمی‌پذیرند و کتمان می کنند.

از بین افرادی که دست به خشونت می زنند و دست بزن دارند تنها برخی هستند که دچار اختلال روانی‌اند، برخی دیگر هم دچار اختلال شخصیت هستند که اقدام به خشونت خانگی می‌کنند.

همسرم در آینده رفتارهای خشونت‌آمیز از خودشان نشان می دهد؟
برای تشخیص اینکه ایا فرد در آینده رفتارهای خشونت‌آمیز در محیط خانه از خود نشان می دهد یا خیر، نمی توان رفتارهای اجتملاعی او را مبنای قضاوت قرار داد. شما برای رسیدن به پاسخ این سوال که همسرتان در آینده رفتار خشونت آمیز در محیط خانه از خود نشان می دهد یا خبر، بایستی محیطی را که فرد معمولا در آن به چنین رفتارهایی دست می زند را فراهم کنید. واقعیت تلخ این است که چنین محیط و بستری با شکل گیری رابطه زن و شوهری فراهم می شود و قبل از آن این امکان وجود ندارد. در اغلب موارد حتی خود فرد هم نمی‌داند که قرار است در آینده به یک خشونتگر تبدیل شود و احتمالا خودشان از داشتن چنین قابلیتی بی خبر خواهند بود.

چه کسانی پتانسیل خشونتگری را در خود دارند؟
آدم‌هایی که کمی تند مزاج هستند، پتانسیل تبدیل شدن به یک خشونتگر را دارند، اما همیشه به چنین فردی تبدیل نمی‌شوند. اما اگر فردی که اهل خشونت است، به شکل مرضی این رفتار را ابراز می کند و خشونتگری او تنها تنها محدود به محیط خانه نمی‌شود. چنین فردی ممکن است هر کسی را مورد ضرب و شتم قرار دهد و مشکلش آنقدر واضح است که به راحتی می توان آن را تشخیص داد.
امیرهوشنگ محمدیار در این خصوص گفت: همانطور که گفتیم همه‌ی خشونتگرها بیمار روانی نیستند و در بسیاری مواقع در مقابل کسی دست به خشونت ، آزار جنسی و فحاشی می‌زنند و او را در معرض آزار روانی قرار می‌دهند که اجازه این کار را به آنها می‌دهد.
 
در صورت یکه فرد مقابل شما به اختلال شخصیت دچار باشد، می‌توانید پیش از اینکه پای خشونت به رابطه‌تان باز شود، با تشخیص برخی رفتارهای شدید و کاملا مشخص از بیماری او با خبر شوید.

این افراد دارای افکاری ناسالم هستند و ناگهان خشمگین می‌شوند، از کوره در می روند . این افراد در کنترل رفتارهایشان ناتوان هستند و گاهی دچار سوء مصرف مواد مخدر هم می‌شوند که باعث تشدید رفتارهای نادرست‌شان می شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: مردان ، خشونت ، دعوا ، خشمگین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار