نشنال جورنال مخالفت رابرت منندز، سناتور دموکرات با توافق هسته ای ایران را سبب افروخته شدن آتش مخالفت با این توافق دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشنال جورنال نوشت: اگرچه مخالفت منندز، سناتور دموکرات از نیوجرسی، با توافق ایران غیرمنتظره نبود، اما علنی شدن آن تنها چند هفته پس از اعلام مخالفت چاک شومر، سناتور دموکرات از نیویورک و نامزد محتمل جانشینی هری رید در رهبری دموکرات های سنا، آتش مخالفت با توافق را شعله ور تر کرد.
براساس این گزارش، با وجود مخالفت منندز هنوز مشخص نیست آیا آن تعداد از دموکرات ها با جمهوری خواهان همراه می شوند تا بتوانند قطع نامه ای در مخالفت با توافق ایران به تصویب برسانند و توافق را برهم زنند. اگر قرار باشد اوباما برای پابرجا ماندن توافق با ایران به وتو متوسل شود، لازم است سی و چهار سناتور از او حمایت کنند.
بر اساس آخرین آمار بیست و دو سناتور دموکرات از رئیس جمهور حمایت کرده اند؛ دو نفر مخالف توافق هستند و بقیه هنوز تصمیم نگرفته اند. اگر کنگره بتواند با رای دو سوم نمایندگان در هر دو مجلس، وتوی رئیس جمهور آمریکا را بی اثر کند، اوباما نمی تواند تحریم های کنگره را لغو کند و به ایران فرصت می دهد آمریکا را به پایبند نبودن به توافق متهم کند و بالقوه دست از اجرای توافق بردارد.
نشنال جورنال در ادامه نوشت: دولت اوباما تلاش می کند آنچه در توان دارد برای پرهیز از چنین اتفاقی انجام دهد، اما با مقاومت جدی گروههای برخوردار از منابع مالی فراوان، نظیر لابی آیپک، در خارج از کنگره روبروست. منندز که با آیپک هم داستان شده است، در مارس خطاب به این گروه گفت: "وقتی پای دفاع از روابط اسرائیل-آمریکا در کار است، از هیچ کس وحشتی ندارم؛ نه دشمنان سیاسی اسرائیل و نه دوستان سیاسی ام، وقتی باور دارم اشتباه می کنند."
منندز در سخنرانی مفصل و طولانی که متن از پیش تعیین شده آن بالغ بر شش هزار کلمه بود، توافق را به علت ناتوانی آشکار در برآورده کردن "هدف اعلام شده"‌ از بین بردن کامل زیرساخت های هسته ای ایران، رد کرد. منندز افزایش زمان گریز هسته ای ایران به یک سال را در ازای آزادسازی پنجاه و شش میلیادر دلار از دارایی های  بلوکه شده ایران، به خرید "سیستم هشداری بسیار گران قیمت" تشبیه کرد.
این پایگاه خبری در پایان نوشت: توافق هسته ای اوباما با ایران مقامات حزب دموکرات را با توجه به سابقه حمایت از رژیم صهیونیستی مجبور می کند تا بین وفاداری به رئیس جمهور آمریکا یا مخالفت با توافق هسته ای یکی را انتخاب کنند. تایید این توافق به معنای حمایت از توافقی است که با مخالفتهای زیاد از سوی جامعه یهودیان آمریکا و رژیم صهیونیستی روبروست. کمیته روابط عمومی اسرائیل-آمریکا که به ندرت دولت آمریکا را علنا به چالش می کشد از متحدانش خواسته است تا با کاخ سفید بر سر توافق هسته ای مخالفت کنند. اوباما همچنین با مخالفت مردم آمریکا با این توافق مواجه است. حمایت از رژیم صهیونیستی برای جمهوریخواهان محافظه کار در رای گیری موضوع مهمی است و برای دموکراتها هم مدتهاست که اصل اساسی و بنیادین است. اما توافق هسته ای اوباما با ایران محاسبات را برهم زده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار