به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، «پائولو جنتیلونی» وزیر خارجه ایتالیا در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه عربستان گفت دو کشور باید مناسبات خود را که در حال حاضر در سطح خوبی قرار دارد تقویت کنند این اقدام از جنبه های مختلفی قابل اجرا است. در هفته های آتی در تدارک دیدار نخست وزیر ایتالیا به عربستان سعودی خواهیم بود شماری از اعضای دولت ایتالیا نیز به همراه نخست وزیر به عربستان خواهند رفت همچنین قرار است شماری از اعضای دولت عربستان به ایتالیا سفر کنند
وی افزود: هدف از این اقدام تقویت و تعمیق دوستی قدیمی میان دو کشور است. دو کشور همچنین درباره تعمیق مناسبات فرهنگی از جمله همکاری دانشگاهی و باستان شناسی گفتگو کردند.
وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به اینکه ایتالیا و عربستان سعودی منافع مشترکی در منطقه دارند گفت: نخستین و مهمترین مورد تعهد دو کشور به مبارزه با تروریسم است هر دو کشور عضو ائتلاف ضد داعش اند. دو کشور متعهد به تقویت مبارزه با داعش نه تنها از نظر نظامی بلکه حل و فصل مسائل سیاسی عراق نیز هستند باید سیاست این کشور فراگیر باشد. دو کشور همچنین درباره مسئله سوریه نیز همکاری دارند که نیازمند آن است که انتقال قدرت در این کشور صورت گیرد. بنابراین چالشی که ما در مبارزه با داعش پیش رو داریم تنها چالش در سطح نظامی نیست. دو کشور ایتالیا و عربستان درباره مسئله لیبی و لزوم از سرگیری اقدام مستقیم کشورهای عربی و اروپایی در فرایند صلح خاورمیانه موضع مشترک دارند. ما بر این باوریم که باید تا آنجا که می توانیم به طور موثر توافق هسته ای با ایران را مدیریت کنیم و اطمینان حاصل کنیم که می توانیم بن بست سیاسی کنونی در لبنان را برطرف کنیم که در غیر این صورت می تواند منجر به افزایش بی ثباتی شود. همانطور که می دانیم طی یک سال و نیم گذشته اوضاع در لبنان درباره انتخاب رییس جمهور بسیار دشوار بوده است و در صورتی که حل نشده باقی بماند می تواند منجر به مشکلات بیشتر در این کشور بسیار مهم شود.
«عادل جبیر» نیز در این کنفرانس خبری گفت عربستان و ایتالیا سابقه طولانی مناسبات راهبردی دارند مناسبات رسمی دیپلماتیک میان عربستان و ایتالیا در واقع هشتاد و دو سال پیش آغاز شد که یکی از قدیمیترین مناسباتی است که ما با یک کشور جهان داشته ایم.
وی افزود: همانطور که وزیر خارجه ایتالیا گفت ما گفتگوهای بسیار گسترده ای داشتیم من قصد ندارم مسایلی که وی اشاره کرد را تکرار کنم و تنها تاکید می کنم که با همه مسایلی که وی مطرح کرد موافقم. هر دو کشور متعهد به این مسئله هستند که مناسبات نزدیک دو کشور را وارد سطحی جدیدتر کنند ما متعهد به گسترش و تعمیق و تقویت مناسبات خود در همه زمینه ها چه سیاسی اقتصادی امنیتی ، نظامی، فرهنگی، آموزشی و نیز علمی هستیم و از افزایش تعامل مسئولان دو کشور، جوامع تجاری و مردم دو کشور در ماهها و سالهای آتی استقبال می کنیم. ما براین باوریم که مناسبات ما از ظرفیت های زیادی برخوردار است و دو کشور می توانند از منافع این مسئله برخوردار شوند..
وزیر خارجه عربستان در پاسخ به سئوال خبرنگار درباره یمن مدعی شداوضاع یمن در حال بهبود است.
وی مدعی شد: ما از آغاز ماجرا اعلام کرده ایم که متعهد به حمایت از مشروعیت در یمن هستیم ما متعهد به از بین بردن هر گونه تهدید به عربستان سعودی و مردم عربستان در قالب موشک های بالستیک، تسلیحات سنگین و دیگر تجهیزاتی هستیم که می تواند برای مردم عربستان خطری ایجاد کند. ما حمایت کامل خود را از مردم یمن و تمایل خود برای عبور دادن یمن از یک فرایند سیاسی به سوی حل و فصل اوضاع و آینده ای بهتر اعلام کرده ایم. ما به ارائه کمک های بشردوستانه برای کمک به مردم یمن و کاهش دشواری هایی که آنها تجربه می کنند ادامه خواهیم داد.
الجبیر در ادامه ادعا کرد: در پی حمله حوثی ها و متحدشان علی عبدالله صالح ما توانستیم شهر عدن و در پی آن پایگاههای اطراف آن را تحت تصرف درآوریم و اوضاع به نفع دولت مشروع یمن و برضد حوثی ها و علی عبدالله صالح تغییر خواهد کرد. ما متعهد به ادامه حمایت از مشروعیت و حمایت از مردم یمن هستیم تصرف شهر عدن این اجازه را به ما داده است که بندر و فرودگاه آن را تحت کنترل بگیریم و کمک های بشردوستانه را چه از طریق هوایی و چه دریایی برای کمک به مردم یمن ارسال کنیم و این کار را ادامه خواهیم داد. ما همچنان بر این باوریم که تنها راه حل بحران یمن راه حل سیاسی براساس پیامد گفتگوی ملی است که با ابتکار شورای همکاری خلیج (فارس) و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آغاز شد.
بگفته وزیر خارجه عربستان دولت این کشور براین باور است که حوثی ها بخشی از یمن هستند و باید در آینده یمن ایفای نقش کنند اما نباید نقش ویژه داشته باشند و نه اینکه خارج از نهادهای دولتی گروههای شبه نظامی داشته باشند.
وزیر خارجه ایتالیا در پاسخ به سئوالی درباره نقش ایران در فرایند سیاسی در سوریه و انتقال قدرت در این کشور گفت طبیعتا بحران سوریه یکی از مهمترین مسایلی است که باید حل وفصل شود تا بتوانیم تروریسم و داعش را شکست دهیم. ما متقاعد شده ایم که انتقال قدرت می تواند طبیعتا در سوریه صورت گیرد برای آنکه انتقال قدرت در سوریه صورت گیرد نیازمند همکاری و حضور گروهها و طرفهای مختلف هستیم. آنچه شاهد بوده ایم این است که در هفته های اخیر فاصله میان گروههای مختلف در منطقه و جامعه بین المللی تا حدی کاهش یافته است و بنابراین احتمال موفقیت استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل افزایش یافته است. روشن است که انتقال قدرت نیازمند همکاری طرفهای مختلف چه در منطقه و چه فرای منطقه است. و من بر این باورم که تعهد کشورهایی مثل عربستان آمریکا روسیه و ایران می تواند در این فرایند موثر باشد.
وزیر خارجه عربستان نیز در پاسخ به این سئوال مدعی شد: ما براین باوریم که تنها راه خروج سوریه از بحران کنونی فرایند سیاسی براساس نشست ژنو1 است که شامل یک دوره انتقالی است که در این مدت یک حکومت متشکل از طیف گسترده ای از گروههای مختلف سوری قدرت را در دست خواهند گرفت و سپس یک دولت انتقالی که بشار اسد جزو آن نباشد حکومت را در دست بگیرد. اسد با ویرانی و کشتاری که درسوریه صورت داد مشروعیت خود را از دست داده است و هیچ نقشی در آینده سوریه ندارد. ما می دانیم که ایران بزرگترین حامی بشار اسد است.
وی در ادامه اظهاراتش ادعا کرد: ایران هزاران نفر را برای مبارزه برای بشار اسد به سوریه فرستاده است و تحرک شبه نظامیان شیعی از عراق و دیگر کشورهای منطقه برای مبارزه در سوریه به نفع اسد را تسهیل کرده است. ایران اعزام اعضای حزب الله لبنان به سوریه را ترغیب و تسهیل کرده است. بنابراین ایران نیز در کشتار مردم سوریه دست داشته است و ما بر این باوریم که نباید در آینده سوریه نقشی به عهده داشته باشد. تنها نقشی که ایران باید در سوریه داشته باشد این است که از سوریه خارج شود اجازه دهد که این فرایند پیش رود و بنابراین ما سوریه ای خواهیم داشت که اسد در آن هیچ نقشی نخواهد داشت. ما متعهد به حمایت از شورشیان میانه رو سوری هستیم و بر این باوریم که برای سوریه دو راه حل وجود دارد که یکی راه حل سیاسی و کنار رفتن اسد است و راه حل دوم راه حل نظامی است که طی آن بشار اسد شکست خواهد خورد به همین سادگی.
انتهای پیام/.
شتر در خواب بيند پنبه دانه گهي لپ لپ خورد گه دانه دانه
نه داره
نننننه داره
نننننننننه داره