سرهنگ «مهدی توکلی» افزود: بر اساس نرم جهانی برای حفاظت از عرصههای ملی شامل هر 5 هزار هکتار جنگل، هر 10 هزار هکتار مرتع و هر 50 هزار هکتار بیابان، یک نیروی جنگلبان نیاز است.
وی گفت: وضعیت نیروهای حفاظت از اراضی ملی در برخی از استانهای کشور از جمله استانهای همجوار یزد به ویژه کرمان به مراتب بهتر از استان یزد است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: اعتبار سالانهای که برای گشت و مراقبت از اراضی ملی در اختیار یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان قرار میگیرد، کمتر از 30 میلیون تومان است که به هیچ وجه پاسخگوی نیاز نیست.
توکلی با اشاره به جذب اعتبارات طرح صیانت از جنگلهای ایرانی- تورانی برای استان، افزود: با این اعتبار موفق شدیم که 5 نیروی جدید را برای حفاظت از جنگل باغشادی به کار گیریم.
وی بیان کرد: به این ترتیب مناطقی که بیشترین آمار تعرض به اراضی ملی و زمینخواری در آنها وجود داشته، تقسیم بندی شده است و از سوی ماموران یگان حفاظت تحت کنترل و مراقبت بیشتری قرار دارد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: 90 درصد کشفیات و اقدامات این یگان برای جلوگیری یا رفع تصرف از اراضی ملی، با توجه به گزارشهای مردمی انجام شده است.
وی با بیان اینکه اراضی ملی مناطق ییلاقی استان در شهرستانهای تفت و مهریز در معرض تصرف قرار دارد، اضافه کرد: متاسفانه شاهد افزایش تصرف اراضی ملی از سوی افراد سودجو به بهانه ساخت و ساز در روستاها هستیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از رفع تصرف 16700 هکتار از اراضی ملی استان در سال گذشته خبر داد.
وی گفت: سالانه به طور متوسط از تصرف هزار هکتار از اراضی ملی، جلوگیری و سالانه 200هکتار از اراضی تصرف شده نیز بازپس گرفته میشود که به این ترتیب میتوان گفت سالانه 1200هکتار از اراضی ملی از تصرف مصون میماند.
انتهای پیام/س