به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز یکشنبه (4 /5 94)، بیماری در یک نزاع خانوادگی به علت ضربه چاقو به قفسه سینه اش به بیمارستان ممسنی استان فارس منتقل میشود با خانم دکتر فروغ رزمجویی جراح بیمارستان تماس گرفته شده و وی بلافاصله بر بالین بیمار حاضر و اقدامات درمانی لازم را انجام میدهد.
وی پس از آن در ایستگاه پرستاری مشغول نوشتن پرونده بیمار بوده که بازپرس پرونده وارد اورژانس میشود و اظهار میکند بیمار بدحال است و جراح باید بالای سر بیمار باشد.
دکتر رزمجویی به بازپرس اطمینان میدهد که اقدامات لازم برای این بیمار انجام شده است، وقتی توضیحات دکتر رزمجویی وی را قانع نمیکند و این پزشک از بازپرس می خواهد در امور درمان بیمار دخالت نکند، عدم اجرای دستور بازپرس توسط جراح باعث می شود وی فرمان انتقال دکتر رزمجویی را صادر و تنها جراح این شهرستان در مقابل دیدگان بیماران و پرسنل بیمارستان با دستبند به کلانتری منتقل شود.
به گفته ی منابع بیمارستانی وی تا 12 شب در کلانتری بوده و پس از آن به شرط مراجعه در روز بعد آزاد میشود، این اتفاق باعث واکنش بسیاری از پرسنل سلامت استان فارس در فضای مجازی گردیده است و عدهای از پزشکان دیروز در اعتراض به این امر گرد هم آمدند و بدینوسیله اعتراض خود را ابراز داشتند.
به دنبال این اتفاق جمعی از پزشکان استان فارس در نامهای به ریاست کل دادگستری استان ضمن اعلام انزجار از برخوردی که با پزشک بیمارستان ولیعصر ممسنی شده تاکید کرده اند:در صورت عدم برخورد قاطع با این حادثه این موضوع می تواند منجر به شروع رویهای ناصواب شود و خواستار پیگیری موضوع توسط مراجع قضایی و انتظامی شدهاند، همچنین شورای تامین شهرستان ممسنی نیز در این زمینه تشکیل جلسه داد.
محمد هادی ایمانیه رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اینباره اظهار کرد: بخش زیادی از این رویداد حاصل شتابزدگی و تصمیم گیری عجولانه است، بیمارستانها و مراکز درمانی همواره در معرض مراجعه بیماران مختلف قرار دارند و عموما فضایی آمیخته با مسایل و چالش هایی است که باید در برخوردهای اولیه این موارد را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: پزشکان و کادر بیمارستانی با تحمل چالش ها، می کوشند بهترین خدمات را ارائه دهند از این رو هر کسی که به بیمارستان مراجعه کند ولو اینکه برای انجام وظیفه قانونی خود مراجعه کرده باشد باید این شرایط را در نظر بگیرد.
ایمانیه ادامه داد: جراح بیمارستان نورآباد وظیفه خود می دانست که در کمترین زمان ممکن کار بالینی لازم را برای مجروح انجام دهد اما این موارد متاسفانه در بازجویی ها لحاظ نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: انتظار داشتیم مسئولان قضایی شهرستان ممسنی در این واقعه با در نظر گرفتن شرایط بیمار و پزشک جراح به بازجویی خود ادامه می دادند و با هماهنگی بیشتری با رئیس بیمارستان یا رئیس شبکه بهداشتی درمانی این شهرستان، وارد بیمارستان می شدند اما این عدم هماهنگی ها و شتابزدگی ها در نهایت منجر به بروز رخدادهای ناخوشایند شد.
وی اضافه کرد: این طبیعی است که پزشک جراح یا کادر درمانی در نگاه اول بازپرس یا ضابط قضایی را نشناسد و مانع از ورود او به بیمارستان یا کار وی شود اما اگر هماهنگی لازم با مسئولان بیمارستان انجام شده بود شاهد این رخدادها نبودیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: جراح بیمارستان نورآباد در شرایطی به پرسش های بازپرس پاسخ می داد که در حال درمان مجروح بود و طبیعی است که در این شرایط نمیتوان هر درخواستی را اجابت کرد و جراح باید با سرعت عمل در خدمت بیمار و مجروح باشد.
وی افزود: صدور حکم جلب پزشک جراح و اقدامات قضایی که در این زمینه صورت گرفت نیز متاسفانه ناشی از شتابزدگی بوده است و این روند می توانست با هماهنگی، به نحو بهتری انجام می شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تمام مسائلی که درباره سیلی زدن و ضرب و جرح پزشک مطرح شده را شایعه خواند و تاکید کرد: فروغ رزمجویی، از ساعت5 تا 7 بعد از ظهر را در پاسگاه نورآباد بود، از آنجا هم به دادگستری نورآباد منتقل شد و دو تا سه ساعت آنجا ماند، درنهایت هم با پیگیریهای ما همان شب آزاد شد. روز بعد هم با صحبتهایی که با مدیرکل دادگستری کردیم و رفتوآمدهایی که داشتیم، فعلا ماجرا را خاتمه دادیم. هر چند که درنهایت نتوانستیم با آنها به تفاهم برسیم.»
وی با بیان اینکه رزمجویی، هم اکنون در بیمارستان، مشغول به کار است و حال بیمار مصدوم رو به بهبود است، گفت: ما از مدیرکل دادگستری استان درخواست کردیم تا این موضوع را رسیدگی کنند و با بازپرس خاطی برخورد کنند.
ایمانیه از سفر رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به شیراز خبر داد و گفت: دکتر زالی به شیراز میآید تا به این پرونده رسیدگی کند.»
در همین راستا حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در نامهای به آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه خواستار برخورد جدی با عاملان حادثه بیمارستان نورآباد ممسنی و رسیدگی به این امر غیر اصولی پزشک جراح عمومی این بیمارستان شد.
پیام اینستاگرامی وزیر بهداشت برای خانم جراح
وزیر بهداشت در پیامی در اینستاگرام هم از خدمات جراح فعال در بیمارستان ممسنی تشکر کرد و نوشت: « روز یکشنبه که همراه رئیسجمهوری در سفر کردستان بودم، خبری به دستم رسید درباره یکی از همکاران عزیزمان هنگام انجام وظیفه در شهرستان ممسنی. سپردم درباره موضوع تحقیق کنند.
روز دوشنبه گزارش دادند که دکتر فروغ رزمجویی، متخصص جراح عمومی در بیمارستان ولیعصر نورآباد ممسنی، چون دستورات بازپرس پرونده در مورد خانم چاقو خورده در یک نزاع خانوادگی را اجرا نکرده، مورد عتاب قرار گرفته و درنهایت برای چند ساعت به کلانتری منتقل شده است. البته با دخالت ریاست دانشگاه، مسأله حلوفصل شده و گویا رئیس دادگستری استان هم دستور رسیدگی و برخورد لازم با این اقدام را صادر کرده است.
این اتفاق تاسفبار است و همه ما باید برای پیشگیری از تکرار آن آستین همت بالا بزنیم به اقدام دکتر رزمجویی افتخار میکنیم که چون سایر همکاران ما در سختترین شرایط و با وجود همه ناملایمات در انجام وظیفه خود ذرهای کوتاهی نمیکنند.»
همچنین هاشمی در پی این امر غیراصولی در گفت وگوی تلفنی با رئیس قوه قضائیه خواهان برخورد جدی و پیگیری حقوقی با خاطیان این اقدام شد و نامه ای را نیز در این خصوص خطاب به آملی لاریجانی ارسال کرد.
سیدحسن قاضی زاده هاشمی علاوه بر گفت وگوی تلفنی، در نامه ای ضمن تشکر از توجه رئیس قوه قضائیه به حوزه سلامت، با ابراز تاسف از برخورد غیرحرفه ای مقام قضایی که با ادعای اجرای قانون، اقدام به دستگیری غیرقانونی پزشک جراح کرده بود، این اقدام را خلاف قانون برشمرده و خواهان برخورد جدی قضایی با مامور خاطی شد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: مامور خاطی به منظور اجرای انجام فرآیند بازپرسی از بیمار مصدوم وارد بیمارستان شده و حین انجام ارائه اقدامات درمانی اورژانس توسط پزشک معالج به بیمار ضمن جلوگیری از ادامه انجام فعالیت پزشک در جهت مداوای بیمار، اقدام به دستگیری همکار خانم جراح عمومی کرده است.
هاشمی ادامه داد: این در حالیست که پزشک جراح تنها براساس رسالت حرفه ای خود در برابر اقدام غیرحرفه ای و غیراخلاقی مامور مورد نظر، مقاومت کرده بود و این گونه مورد بی احترامی قرار گرفت.
وزیر بهداشت یادآورشد: این پزشک در شرایطی دستگیر شده است که مرکز درمانی مورد اشاره و چندین بیمار بدحال دیگر به حضور پزشک بسیار نیازمند بودند، حال آنکه وی ناچار به ترک محل کار شده است؛ شرایط دستگیری پزشک با دستبند آثار بسیار بد و نامطلوبی در محیط بیمارستان و دیگر مراکز درمانی کشور به جا گذاشته است.
اکنون که حرارت و التهابات اولیه این ماجرا فرو نشسته ، دست قانون در رسیدگی دقیق به این مسائل بیش از هر زمان باز است تا احیانا تکرار مسائلی از این دست خستگی را بر دوش خادمان این سرزمین باقی نگذارد.
گزارش از سمانه حسن خانی
از اینا بگذریم امسال 1396 است بازم این خبر بولد شده لطفا ازنتیجه پرونده بگید بالاخره کی مجرم شناخته شد
آقای بازپرس اون خانم یک پزشکه میفهمی پزشک حتی اگه متهم هم باشه بازم کارش درمان بیماره
ولی حتی در صورت عدم انجام وظیفه، دادستان می بایست طبق رویه ای که برای سایر مردم تعریف شده اقدام می کرد.
گرچه به جهت اینکه بیمار مورد نظر ویزیت شده، نشان از دخالت متکبرانه ی دادستان دارد ک امیدوایم به دقت و شدت مورد پیگیری واقع شود.
من خودیک پزشکم که به دلیل مسایل مالی حودهفت. ساله دریک روستاکارمی کنم وهنوزنتوانسته ام خانه بخرم.فرزندم ازخیلی امکانات شهرمحل تولدم محروم است و...
منکربرخی کم لطفیهای همکاران نیستم ولی قاطبه جامعه پزشکی نجیب وزحمتکشند.
این راخیلی ازبیماران اذعان دارند.