فیس‌بوک سایت جدیدی به نام internet.org راه‌اندازی کرده که به گفته این شرکت، هدف آن تسهیل استفاده از اینترنت برای ساکنان مناطق دورافتاده کشورهای در حال توسعه است.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از فعالان حوزه اینترنت در هند از این اقدام فیس‌بوک انتقاد کرده و می‌گویند این شرکت بزرگ با کنترل اطلاعات همه مراجعان به این وب سايت جدید،اصل آزادی اینترنت را نقض می‌کند.سایت جدید فیس‌بوک علاوه بر امکان دسترسی به این شبکه اجتماعی و خدمات ارتباطی آن مثل ارسال پیام، امکانات دیگری مثل انتشار آگهی‌های کاریابی، اطلاعات در مورد کشاورزی، آموزش و پرورش و خدمات پزشکی و درمانی نیز ارائه می‌دهد.

فیس‌بوک و ارائه پروژه خدمات «اینترنت دات اورگ»

سیستم عامل و مختصات فنی این سایت به شکلی طراحی شده که افراد توسط تلفن‌های موبایل می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.کریس دانیل از مدیران «اینترنت دات اورگ» که برای گفت‌وگو با شرکت‌های همکار و ارائه دهنده این خدمات به شهر دهلی سفر کرده است،گفت: این وب سایت تاکنون در ۹ کشور آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین راه‌اندازی شده‌ ا‌ست.

فیس‌بوک می‌گوید که این پلتفرم اینترنتی در اختیار آن دسته از توسعه‌دهندگان خدمات و نرم‌افزارهای اینترنتی قرار خواهد گرفت که شروط مشخصی را رعایت کنند.خدمات و مضامینی که ارائه می‌کنند باید از طریق موبایل‌های ساده و تلفن‌های هوشمند و در مناطقی که پوشش اینترنت بسیار محدود است، قابل دسترسی و قابل استفاده باشد.

فیس‌بوک ماه فوریه در همکاری با شرکت ارتباطاتی "ریلاینس" در هند این وب سایت جدید را راه اندازی کرد. اما پس از آن‌که فعالان عرصه اینترنت در هند بی‌طرفی سایت جدید را زیر سئوال برده و از آن انتقاد کردند، تعدادی از شرکت‌های تجاری آنلاین و توسعه‌دهندگان نرم افزارها و مضامین اینترنتی از همکاری با آن خودداری کردند.نیخیل پاهوا یک فعال مستقل اینترنت در هند می‌گوید سایت جدید شرکت فیس‌بوک در شیوه کار اینترنت یک تغییر اساسی ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: فیس‌بوک با دادن امکانات و امتیازهای ویژه‌ای به شرکت‌هایی که با آن همکاری می‌کنند، عملا علیه دیگر شرکت‌های اینترنتی تبعیض قائل شده و فعالیت آنها را دشوار خواهد کرد.

اما کریس دانیل از مدیران سایت «اینترنت دات اورگ» به خبرگزاری رویترز گفت:این وبسایت به روی تمام ارائه دهندگان خدمات موبایل باز است و ارائه کنندگان مضامین و خدمات اینترنتی نه پولی دریافت می‌کنند و نه لازم است که پولی پرداخت کنند.وی افزود:اصل بی‌طرفی اینترنت را باید با اجرای طرح‌هایی ادغام کرد که دسترسی تعداد بیشتری از مردم به اینترنت را تشویق و تسهیل کند.

گزارش:مجتبی غنی دل

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۴
رفع فیلتر شده مگه?????