به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا اعلام کرد توافق هسته ای ایران نباید کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را نگران کند.
پایگاه مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا (CSIS) در مقاله ای به قلم آنتونی کودرزمن نوشت توافق هستهای پیشنهادی با ایران، این نگرانی عمیق را در بین کشورهای عرب و هم پیمان با امریکا ایجاد کرده است که شاید توافق به رویگردانی آمریکا از شراکتهای راهبردی فعلی و روی آوردن این کشور به ایران، منجر شود.
این مسئله همچنین به فرضیه های توطئه در خصوص تمایل آمریکا به حمایت از هم پیمانان عرب، خروج آمریکا از منطقه خلیج (فارس) و روابط آمریکا با کشورهای عرب و دیگر هم پیمانان خود در منطقه خاورمیانه، دامن می زند.
بسیاری از این نگرانی ها ریشه در آن دارد که در حوزه خلیج فارس و جهان عرب، تنها کشورهای معدودی از همه شراکت های راهبردی کنونی آمریکا، افزایش اخیر نقش آمریکا در منطقه، اینکه آمریکا تا چه اندازه به شکل تدریجی بر دامنه و عمق روابط نظامی خود بر کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) افزوده است، همکاری آمریکا در زمینه مقابله با تروریسم و نهایتاً نقش آمریکا در تأمین تسلیحات و فناوری های نظامی برای کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) که به مراتب امروزیتر از آنچیزی است که در اختیار ایران قرار دارد، اطلاع دارند.
مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا در پژوهش تازه خود در زمینه شراکت راهبردی آمریکا با کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) و توازن نظامی خلیج (فارس)، این مسائل را بررسی کرده است. این پژوهش با عنوان «توافق هستهای با ایران و شراکت راهبردی و فزاینده آمریکا با کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس)» در پایگاه اینترنتی مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا منتشر شده است.
در این پژوهش نه تنها مسئله هستهای، بلکه سایر تهدیدهایی که ایران به لحاظ موشکی، نیروهای نظامی متعارف، جنگ نامتقارن و همچنین با حمایت از بازیگران غیردولتی مانند حماس، حزب الله، رژیم بشار اسد، جنبش های شیعه در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، شبه نظامیان شیعه در عراق و حوثی ها در یمن ایجاد میکند، بررسی شده است.
فصل دوازدهم این پژوهش، اوضاع کلی نیروهای آمریکایی در خلیج (فارس) و توانمندی قدرت نمایی کامل را بررسی میکند.
این فصل نشان میدهد آمریکا به تلاشهای مستمر برای ایجاد شراکت راهبردی قوی تر با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ادامه میدهد و با اقدامات مختلف نظیر تحویل اسلحههای جدید و توانمندسازی نظامی کشورهای عرب که دستکم تا سال 2020 میلادی ادامه خواهد داشت، برتری نظامی آنها را در برابر ایران حفظ کند.
این پژوهش نشان میدهد آمریکا و کشورهای عرب در مواجهه با ایران، بحران عراق، جنگ داخلی سوریه، بحران یمن و گروه های افراطی مانند داعش، القاعده و جبهه النصره، با چالش های اساسی روبرو هستند.
بنابراین، نیاز به تلفیق گزینه های راهبردی به شکل مؤثرتر، همکاری راهبردی بهتر و تلاش های منسجم تر در زمینه روزآمد کردن نیروهای نظامی و تعامل پذیری احساس میشود.
در این زمینه آمریکا و کشورهای عرب، هر دو کوتاهی کرده اند و بسیاری حوزهها نیاز به تغییر دارد.
انتهای پیام/