به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی تنها بخشی از تسهیلاتی است که در قالب لایحه ارائه میشود. شرکتها و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور هم افزایی علوم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر تشکیل میشوند.
شرکتهایی که مشمول حمایت نیستند
شرکتهای دانش بنیانی که بیش از 50 درصد مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و موسسات نهادهای غیردولتی میشود مشمول حمایت نخواهند شد و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مسئول سیاست گذاری برنامهریزی و پیگیری این قانون هستند و دبیرخانه شورا نیز مسئول پیگیری اجرای مصوبات این دستگاهها خواهند بود.
تسهیلات اعطایی به شرکتهای دانش بنیان
معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی تامین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه و به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطای وام کم بهره در چارچوب عقود اسلامی و الویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی تولیدی شرکتها و موسسات دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و ناطق ویژه اقتصادی یا ویژه علم و فناوری را از حمایتها و تسهیلات اعطایی به شرکتهای دانشبنیان طبق این قانون نام برد.
شرکتهای مستقر در پارکهای فناوری نیازی به دریافت تائیدیه از معاونت ندارند
سید محمد صاحبکارخراسانی سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی در گفتگو با خبرنگار فنآفرینی باشگاه خبرنگاران با اشاره به معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان میگوید: معافیت مالیاتی برای واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی که کاملا در پارکهای فناوری مستقر هستند بر مبنای ماده 9 قانون اجرایی میشود و بر اساس بخشنامههای سازمان امور مالیاتی آنها از سوی مدیریت پارک فناوری به اداره امور مالیاتی همان منطقه معرفی میشوند. این شرکتها به واسطه استقرار در پارکهای فناوری میتوانند از معافیت استفاده کنند و نیازی به دریافت تائیدیه دانشبنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ندارند.
وی میگوید: شرکتهای دانشبنیان فقط میتوانند برای کالاها و خدمات دانشبنیان خود معافیت مالیاتی تقاضا کنند و سایر کالاها و خدمات شرکت مشمول معافیت نخواهد شد.
شرکتهای نوپای دانشبنیان و وضعیت پرداخت مالیات آنها
سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه وضعیت شرکتهای نوپای دانشبنیان برای پرداخت مالیات به چه صورت است عنوان کرد: شرکتهای نوپای دانشبنیان که هنوز به مرحله فروش محصولات نرسیدهاند و به دلیل نداشتن درآمد از ناحیه محصولات دانشبنیان خود، نیازی به تقاضای معافیت مالیاتی ندارند و این شرکتها خود از فرآیند دریافت معافیت مالیاتی انصراف دادهاند.
صاحبکار همچنین تاکید کرد: چنان چه شرکتها در مراحل تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود به کالاها و خدمات دانشبنیان و تاریخ تائیدیه توجه نکنند ممکن است کل اظهارنامه مالیاتی آنها مورد قبول واقع شود.
فروش بیش از 400 میلیون شرکتهای دانشبنیان
صاحبکار میگوید: بر اساس مصوبه کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان اگر فروش شرکتها بیش از 400 میلیون تومان باشد دفاتر مالی شرکتها باید از سوی یکی از اعضا حقوقی عضو جامعه حسابداران رسمی کشور بررسی شده و حسابرسی مالی شود.
واگذاری پنج درصدی سرمایه به صندوقهای پژوهشی و فناوری
شرکتها و موسسات دانشبنیان صندوقی تحت عنوان صندوق نوآوری و شکوفایی وابسته به شورای عالی زیر رئیس شورا تاسیس میشود و از طریق منابع مالی این صندوق حمایتهای لازم اعمال میشود.
حداقل 5 درصد از سرمایه این صندوق برای اعطای تسهیلات به صندوقهای پژوهشی و فناوری میباشد.
فعالیت شرکتهای دانشبنیان در محدوده شهر تهران
صاحبکار میگوید: شرکتها و موسسات دانشبنیان مجاز هستند مرکز فعالیت خود را در محدوده شهر تهران و دیگر شهرها با رعایت مقررات زیست محیطی مستقر کنند.
سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان جهت تقویت همکاریهای بینالمللی افزود: واحدهای پژوهشی و فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری در جهت انجام ماموریتهای محوله از مزایای قانون مناطق آزاد برای روابط کار، معافیتهای مالیاتی و عوارض سرمایهگذاری خارجی و مبادلات مالی و بینالمللی برخوردار میشوند.
گزارش از هدیه عباسقلی
انتهای پیام/