به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مرجع و پایه برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده میشود، برای تحویل در ماه سپتامبر با 13 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 57 دلار و پنج سنت رسید.
بهای این شاخص نفتی در حالی در معاملات امروز افزایش یافت که همچنان تحت فشار افزایش ارزش دلار در مقابل دیگر ارزهای معتبر جهان است. چون اظهاراتی که جنت یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا ایراد کرده است حاکی از آن است که به احتمال زیاد این نهاد در نظر دارد نرخ بهره بانکی را در این کشور افزایش دهد. در صورتی که نرخ بهره بانکی در آمریکا افزایش یابد. زمینه برای افزایش ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای معتبر جهان فراهم خواهد شد. افزایش ارزش دلار دربرابر دیگر ارزهای معتبر جهان، سرمایه گذارانی را که ارزهای دیگری به جز دلار در اختیار دارند، با توجه به آنکه خرید نفت در این حالت گران تر تمام میشود، برای خرید نفت دلسرد میکند و این امر باعث کاهش قیمت نفت خواهد شد.
«اولیه جاکوب» Olivier Jakob کارشناس پترو ماتريکس Petromatrix، همین نظر را دارد و میگوید افزایش ارزش دلار در برابر یورو در معاملات روز گذشته نقش مهمی در کاهش قیمت نفت داشت.
با این حال، افزايش عرضه نفت به بازار جهانی اشتیاق سرمایه گذاران برای طلای سیاه را کاهش داد.
کارشناسان و تحلیلگران شرکت کارگزاری نفتي «پی وی ام اویل فیوچرز»(PVM Oil Futures)؛ نهادی نوسانات قیمت نفت را در بازار جهانی تحلیل میکند در این باره می گویند عرضه نفت همچنان درسطحی گسترده در جهان صورت میگیرد. به طوری که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) حتی بالاتر از رقم اسمی که به عنوان سقف برای میزان تولید نفت خود تعیین کرده است نفت به جهان صادر میکند.
از دیگر سو، سرمایه گذاران نگران بازگشت ایران به بازار نفت هستند. چون با برداشته شدن تحریمها ایران میتواند نفت بیشتری به بازار عرضه کندو بازار از همین حالا اشباح، را اشباح تر خواهد کرد. البته تا قبل از سال 2016 افزایش تولید نفت ایران متصور نیست.
انتهای پیام/