به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از بیرجند؛ خدمتگزار در سومین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: یکی از اهداف این شورا ایجاد هماهنگی، همفکری و همکاری بین دستگاه هاب دولتی و بخش خصوصی است.
وی بحران آب را یکی از مشکلات اساسی استان عنوان کرد و گفت: باید طی نامه ای از وزارت نیروبخواهیم تا کار مطالعات و تامین آب استان به صورت جدی دنبال شود و نگرانی مردم در مورد بحران بی آبی برطرف شود.
استاندار خراسان جنوبی به برگزاری جلسه مشترک استانداران با رئیس جمهور در مرداد ماه سال جاری اشاره کرد و افزود: نیاز است تا نظرات و پیشنهادات کارشناسی در زمینه تامین آب و بحران بی آبی استان تهیه شده تا بتوانیم آن را در این جلسه مطرح کنیم.
خدمتگزار از ابلاغ اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای برطرف کردن مشکل بی آبی در استان خبر داد و گفت: از این میزان مبلغ سه میلیارد تومان برای بهبود کیفیت آب شرب نهبندان اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: همچنین شش میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از این مبلغ به شرکت های آب و فاضلاب روستایی و سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز به شرکت آب و فاضلاب استان اختصاص یافته است.
استاندار خراسان جنوبی بر به روز کردن سند ملی آب استان تاکید کرد و گفت: این سند باید به صورت کاربردی، جدی و عملیاتی باشد تا بتواند بخشی از نیاز استان را برطرف کند.
خدمتگزارافزود: بر اساس آمارهای هواشناسی میانگین بارندگی در طول ۱۶ سال گذشته استان حدود ۱۰۰ میلی متر اعلام شده که این موضوع نشان دهنده خشکسالی شدید در استان است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه اعتبارات مدیریت بحران کشور در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار دارد، تصریح کرد: برای توزیع این اعتبار بین استان ها باید ابتدا درخواست های همه استان ها گرفته شود که این امر نیازمند طی کردن زمان طولانی است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در برنامه ششم توسعه به دنبال این هستیم که این اعتبار در اختیار وزارت کشور قرار بگیرد تا روند تخصیص اعتبارات تسریع و بسیاری از مشکلات موجود برطرف شود.
خدمتگزار با بیان اینکه تصویب این امر نیازمند پیگیری نمایندگان استان دارد، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب این موضوع میتوان امیدوار بود که برنامه های مربوط به مدیریت بحران آب به سرعت عملیاتی شود.
رئیس انجمن ارگانیک خراسان جنوبی نیز در این جلسه، کشت گلخانه ای را بهترین نوع کشت برای مدیریت و افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی دانست و گفت: در گلخانه ها مصرف آب تا ۹۰ درصد کاهش می یابد.
محمدرضا منصف با بیان اینکه کشت گلخانه ای در هر فصلی قابل اجرا است، افزود: در هر فصل ۱۰ برای فضای باز می توان محصول برداشت کرد.