به گزارش
حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیهای از هم میهنان خواست تا با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنهها) به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی از انحاء با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز از جمله موارد زیر، مراقب سلامتی خود باشند.
از جمله این رفتارها که در اطلاعیه فوق ذکر شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها
* رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت
* نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه
* خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی
*خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)
*خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)
* استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل
* اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنههای ماده تخم ریزی کرده و...
* خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنهها توسط شیردوشان و دامداران
* خودداری از پشمچینی دامها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده
* اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن
* سمپاشی منازل و اصطبلهای روستایی جهت کاهش جمعیت کنهها
براساس این گزارش تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد و از این رو اقدامات دامپزشکی صرفا به منظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود.
انتهای پیام/