در طول ماه رمضان توصیه می‌شود افراد روزه دار مقادیر کافی انواع مختلف گوشت‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

انواع مختلف گوشت‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانیدباقر لاریجانی رئیس پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران بیان کرد: در برخی از افراد خطر کم خونی در ماه رمضان افزایش پیدا می‌کند در حالی که در برخی دیگر این شاخص تغییر نمی‌کند. البته در افراد سالم حتی در صورت کاهش گلبول‌های قرمز، وضعیت فرد به حد کم خونی نمی‌رسد و اغلب در محدوده‌ی طبیعی حفظ می‌شود.

وی افزود: یکی از علل تفاوت در پاسخ افراد به روزه داری تاثیر رژیم غذایی افراد در ماه رمضان است چرا که مصرف غذاهای خاصی در ایام ماه مبارک رمضان متداول است که در جوامع مختلف متفاوت است. بنابراین آگاهی از اثرات هر یک از موارد غذایی و نیز ترکیب آنها در پیشگیری و یا ایجاد کم خونی از اهمیت بالایی برخوردار است.

لاریجانی گفت: کم خونی ناشی از فقر آهن و کم خونی ناشی از کمبود ویتامین‌ها از انواع کم خونی‌های مرتبط با رژیم غذایی در ماه رمضان هستند.

وی تصریح کرد: از آنجا که در بیشتر موارد ممکن است ترکیب رژیم غذایی افراد در ماه رمضان تغییر کند این احتمال وجود دارد که در برخی از روزه داران مصرف غذاهای حاوی مقادیر بالای آهن کاهش پیدا کند، انواع مختلف گوشتها بخصوص گوشت قرمز از منابع خوب آهن است، بنابراین در طول ماه رمضان توصیه می‌شود افراد روزه دار مقادیر کافی انواع مختلف گوشت‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

لاریجانی در پایان خاطر نشان کرد: سایر موارد غذایی مانند غلات و حبوبات مثل عدس و لوبیا سبزیها مثل جعفری و اسفناج، انواع خشک بار و انواع مغزها مثل پسته، بادام، فندوق و گردو از منابع خوب آهن به شمار می‌رود با این حال باید به این نکته توجه شود که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی به مقدار بسیار کمتری از آهن مواد غذایی حیوانی جذب می شود.





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.