به گفته وی، ازسال١٩٩٦در کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس وکانادا برنامه غنی سازی آرد گندم با اسید فولیک شروع شده است و در کشور مان نیز این برنامه از سال 1380 آغاز شده است.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: یافتن یک غذای مناسب ارزان قیمت که مصرف عمومی داشته و ضرر چندانی نداشته باشد و در ضمن موجب دریافت کافی و مؤثر اسید فولیک شود، میتواند به سلامت جامعه کمک کند و از آنجایی که تخم مرغ به عنوان بهترین منبع برای تأمین برخی مواد مغذی از جمله اسید های آمینه ضروری و فسفا تیدیل کولین (برای افزایش عملکرد مغز کودکان) شناخته شده و جزو ارزانترین محصولات دامی به شمار میرود و در تمام نقاط دنیا در دسترس انسانها است، و نظر به مزیتهای افزایش سطح اسید فولیک در تخم مرغ در مقایسه با سایر منابع غذایی انسانی بدلیل پایداری در حین نگهداری، پخت و پز و بویژه عدم اختلال در جذب سایر ریز مغذیها از جمله عنصر روی، غنی سازی تخم مرغ از شیوه های مؤثر افزایش مصرف این ویتامین شناخته شده است، لذا در این رساله انجام این کار پیشنهاد و پس از مراحل لازم عملی شد.
مجری طرح نیز در این ارتباط با اشاره به اهمیت این طرح، با بیان اینکه این پروژه در مدت یک سال به این مرحله رسیده است، گفت: در حدود 95 در صد از فولات موجود در تخم مرغ در زرده آن ذخیره شده که از این مقدار بیش از 80 درصد به شکل 5-متیل تتراهیدروفولات است که از فعالترین نوع فولات از نظر بیولوژیکی به شمار می رود. عدم تشکیل کلیت غیر قابل جذب با عنصر روی در روده و سرعت بالای جذب و نیز عدم پنهان نمودن اثرات کم خونی ناشی از کمبود ویتامین ب12 از ویژگی های منحصر به فرد غنی سازی تخم مرغ با 5 -متیل تتراهیدرو فولات می باشد
وی در ادامه با اشاره به نتایج این تحقیق نیز افزود: بر اساس نتایج این پژوهش سطح ویتامین 5 -متیل تتراهیدرو فولات در تخم مرغهای مصرفی معمولی ( 3-2 میکروگرم ) بسیار پایین تر از مقدار آن ( تا 20 میکرو گرم ) در گزارشات سایر کشورها میباشد.
وی اضافه کرد: در مرحله اول این پژوهش میزان این ویتامین به حدود 54 میکروگرم در هر تخم مرغ افزایش یافت که نسبت به سایر گزارشات جهانی در دسترس 10 تا 14 میکروگرم بیشتر بوده و میتواند احتیاجات روزانه افراد جوان، بزرگسال و زنان حامله را به ترتیب 36، 5/13 و 9 درصد تأمین کند و تخم مرغ را از یک منبع فقیر فولات به یک منبع غنی و کارآمد این ویتامین تبدیل کند.