عظیم حجت رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار داشت: طی چند روز گذشته قیمت خرید مرغ زنده در مرغداریها روند مثبتی داشته و به بهای تمام شده نزدیک شده است.
وی ادامه داد: این روند از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده و در حال حاضر قیمت خرید مرغ زنده 4 هزار و 300 تومان است.
حجت بیان داشت: یکی از علل کاهش قیمت مرغ زنده در دو ماهه اول سال جدید مربوط به کاهش میزان تقاضا در بازار بوده که برای رفع این موضوع طرحهایی در حال اجرا است.
وی ادامه داد: دلیل دوم وجود واسطههایی است که از فضای کاهش قیمت و خرید سوءاستفاده میکنند و قیمت را در رنج پایین نگه میدارند زیرا در این شرایط بهترین سود به واسطهها میرسد.
حجت بیان کرد: از ابتدای سال 94 با عنایت به اینکه قیمتها روند نزولی را طی میکرد با هماهنگی شرکت پشتیبانی معاونت امور دامی کشور از 15 فروردین به بعد شروع به خرید مرغ زنده از مرغداریها کردیم.
وی ادامه داد: این مرغها یک هفته در سالن نگه داشته شده بود که باعث میشد وزن مرغ بالا برود به همین جهت برای اولین بار در سطح کشور مرغ را به صورت قطعهبندی انجماد کرده و به شرکت پشتیبانی تحویل دادیم.
حجت اظهار کرد: ظرف مدت یک ماه 17 هزار تن مرغ از سطح بازار جمع شد و این امر کمک شایانی به روند مثبت قیمتها کرد.
وی در خصوص نوسانات بازار گفت: نوسانات بازار در درجه اول به زیان تولیدکننده است و در تجربهای که سال گذشته داشتیم دیدیم که 10 ماه از سال قیمت فروش مرغ در بازار برای مرغدار زیر قیمت تمام شده تولید بود و این روند تنها در بهمن و اسفند تغییر یافت و عملا در طول دو ماه به مصرفکننده فشار آمد و 10 ماه به تولیدکننده.
حجت ادامه داد: اتحادیه به دنبال آن است که به یک ثبات نسبی برسد به همین دلیل با هماهنگی وزارتخانه طرحی در حال اجرا است، این طرح با عنوان مدیریت تولید مرغ در کشور در روز یکشنبه 20 اردیبهشت ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: مسئولیت اجرای این طرح با اتحادیه است و ابزار کنترلی در آن دیده شده که منتظریم معاون وزیر جهاد کشاورزی این طرح را به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی در سراسر کشور ابلاغ کند.
حجت ادامه داد: با توجه به اینکه پیک نیاز مرغ در کشور عید و ماه مبارک رمضان است سعی میکنیم میزان تولید را در این ایام بالا ببریم و در طول سال کنترل کنیم که هم تولیدکننده متضرر نشود هم مصرفکننده.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در پایان در خصوص تأمین مرغ در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: به جهت نزدیکی این ماه مبارک از اواخر فروردین و اردیبهشت کار جوجهریزی آغاز شده که این امر کمک میکند تا در این ماه مرغ به صورت گرم در سطح میادین و فروشگاهها به میزان کافی موجود باشد و همچنین در صورت کمبود از محل ذخیرهسازی شرکت پشتیبانی امور دام نیاز بازار را تأمین خواهیم نمود.
انتهای پیام/