به گزارشخبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان؛ مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت : تولید و توسعه پایدار مبتنی بر انجام مطالعات دقیق از سیاست های شیلات از بدو فعالیت در استان زنجان بوده است و به این منظور شناخت پتانسیل بالقوه آبزی پروری شهرستان های استان زنجان در اولویت برنامه های شیلات قرار دارد.
بورانی یادآورشد: با توجه به اینکه سیاست شیلات این استان هدایت مزارع آبزی پروری به مجاورت رودخانه های پرآب، کاهش استفاده از آب های زیر زمینی، چاه های عمیق و نیمه عمیق و صرفه جویی در این منابع آبی است با مطالعه عمده منابع آب های سطحی پتانسیل آبزی پروری استان زنجان در سال 86 هزار تن برآورد شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: از کل تولید انواع آبزیان سهم شهرستان زنجان 30 هزار و 500 تن، خدابنده 30 هزار تن، ماهنشان 10 هزار تن، طارم هفت هزار و 400 تن، ایجرود دو هزار تن و شهرستان های ابهر، خرمدره و سلطانیه هم بیش از شش هزار تن است.
وی تاکید کرد: هم اکنون از 86 هزار تن پتانسیل و ظرفیت تولید انواع آبزیان سردآبی و گرم آبی در استان زنجان تنها 10 هزار و 231 تن تولید محقق شده است .
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجاناظهارکرد: با ادامه ترویج فعالیت آبزی پروری در شهرستان های مستعد این استان امید می رود با همکاری همه دستگاه های متولی و تخصیص اعتبارات مورد نیاز تولید 86 هزار تن عملیاتی شود.
بورانی گفت: با محقق شدن این ظرفیت تولید انواع آبزیان در استان 18 هزار نفر به طور مستقیم در این فعالیت مشغول خواهند شد.
وی افزود: هم اکنون یک هزار و 700 نفر در فعالیت آبزی پروری استان مشغول فعالیت هستند.مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجانتاکید کرد: استان زنجان با تولید انواع ماهیان سردآبی و گرم آبی ظرفیت تولید ماهی خاویاری وسیست آرتمیا تنها موجود زنده دریاچه ارومیه را دارد.
آرتمیا نوعی آبزی سخت پوست است که در آب های شور زندگی می کند. دریاچه ارومیه در ایران، یکی از غنی ترین منابع آرتمیا در جهان شمرده می شود و این گونه آبزی در صنایع پرورش میگو و ماهی مورد استفاده قرار می گیرد.
در دنیا سالانه بیش از 2000 تن سیست آرتمیا معامله می شود و به خصوص از خود آرتمیا یا سیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت پوستان و نرم تنان و غیره سود می برند.
انتهای پیام/س