از شهریور ۱۴۰۳ تا کنون بسیاری از کالاهای مصرفی مردم در بازار با افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مواجه بوده است.

افزایش کم نظیر قیمت‌ها در سایه نظارت ضعیف بر بازار و عدم تولید بسیاری از کالا‌ها در استان خراسان شمالی٬ مشکلات زیادی را برای سفره مردم ایجاد کرده است.

گزارشات و مشاهدات میدانی  از نقاط مختلف بازار در شهر‌های گوناگون استان خراسان شمالی نشان دهنده افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی قیمت بسیاری از کالا‌ها در دو هفته گذشته است.

به عنوان مثال قیمت مرغ در حالی که در روز‌های گذشته کیلویی ۸۴ هزار تومان بود٬ در روز سه‌شنبه و چهارشنبه به کیلویی ۹۰ هزار تومان و بیش از آن رسیده است. همچنین قیمت گوشت گوسفند و گوساله نیز در بازار بجنورد و چند شهر استان خراسان شمالی افزایش یافته است.

از سوی دیگر کمبود برخی از کالا‌ها نظیر برنج پاکستانی در بازار بجنورد به معضل و چالشی برای مردم تبدیل شده و مشاهدات خبرنگار تسنیم از بازار مرکز خراسان شمالی حاکیست برخی از نمونه‌های مرغوب برنج پاکستانی در هیچ کدام از فروشگاه‌های خواروبار بجنورد مشاهده نمی‌شود.

کمبود کالا‌هایی نظیر برنج پاکستانی و روغن ۱۷ کیلویی در بازار بجنورد در حالی است که در بازار مشهد در ۲۶۰ کیلومتری استان خراسان شمالی٬ این کالا‌ها به وفور یافت می‌شود و همین موضوع باعث شده مردم برای خرید این کالا‌ها به مشهد رفته و هزینه‌های حمل و نقل نیز به هزینه‌های جاری زندگی اضافه شده است.

 مردم در بازار خراسان شمالی می‌گویند قیمت بسیاری از کالا‌ها از شهریور ماه و همزمان با روی کار آمدن دولت چهاردهم تا کنون٬ بیش از ۱۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته و نمونه آشکار آن قیمت لبنیات است که برای چندمین بار در ماه‌های گذشته افزایشی بوده است.

برای پیگیری چگونگی نظارت دستگاه‌های دولتی و ناظر بر بازار خراسان شمالی سراغ معاون حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان سمت استان رفتیم.

رضا علی نیا   اظهار داشت: نظارت‌های موردی و روزانه توسط دستگاه‌های ناظر نظیر سمت و تعزیرات در بازار ادامه دارد و هیچگاه تعطیل نشده است.

وی افزود: هیچ واحد صنفی حق گرانفروشی کالا به دلیلی نظیر گران بودن این کالا در سایر استان‌ها را ندارد و باید قیمت بر حسب قیمت مندرج بر روی کالا و فاکتور فروش از منبع خرید کالا باشد. در صورت مشاهده گرانفروشی خارج از قاعده و عرف در بازار٬ فروشندگان تا ۱۰ برابر قیمت گرانفروشی جریمه می‌شوند.

معاون سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: شماره تماس ۱۲۴ این سازمان برای دریافت گزارشات مردمی درباره گرانفروشی و کمبود کالا‌ها آماده دریافت این گزارشات می‌باشد.

علی نیا اظهار داشت: بازرسی‌های سازمان سمت با حضور نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی تعزیرات جهاد کشاورزی اتاق اصناف و سازمان بسیج انجام می‌شود و امیدواریم این بازرسی‌ها در وضعیت قیمت کالا‌ها در بازار موثر باشد.

وی افزود عدم تولید بسیاری از کالا‌ها به ویژه برخی از کالا‌های مورد نیاز مردم نظیر لبنیات در استان خراسان شمالی موجب تورم و کمبود این کالا‌ها در بازار شده است. هزینه بار و حمل و نقل موجب می‌شود هزینه تمام شده کالا در بازار افزایش یابد.

معاون سازمان سمت خراسان شمالی گفت با همکاری دستگاه‌های نظیر جهاد کشاورزی و اتاق اصناف در تلاش هستیم کمبود کالا‌ها در استان با فوریت برطرف شود.

منبع: تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.