زهرا ظریف گفت: برخی از این بیماران خدماتی همچون درمان زخم پای دیابتی و دریافت انسولین را با تعرفه دولتی در بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد دریافت میکنند.
وی افزود: میزان دریافت انسولین قلمی برای هر بیمار براساس نسخه پزشک معالج است.
ظریف با اشاره به شناسایی ۲۰ هزار بیمار دیابتی در استان، گفت: مصرف غذاهای چرب و شیرین، بیتحرکی، فعالیت ناکافی فیزیکی و افزایش استرسهای روزمره از عادتهای نادرست زندگی امروزی است که نقش زیادی در افزایش شیوع دیابت و گسترش دامنه این بیماری دارد.
کارشناس بیماران دیابتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی ادامه داد: خدمات غربالگری و مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت و همچنین شناسایی بیماران جدید در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت استان به صورت رایگان ارایه میشود.
وی خاطرنشان کرد: در مواردی که بیماران دیابتی به درمانهای تخصصیتر نیاز داشته باشند به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند تا خدمات دارویی و در صورت لزوم انسولین دریافت کنند.
دیابت یا بیماری قند، ناشی از اختلال متابولیسم و سوخت و ساز بدن است که به دلایل گوناگون ظاهر میشود و با درجههای مختلف کمبود انسولین و یا عدم پاسخ به انسولین در بدن بیمار همراه است.
دیابت به ۲ نوع تقسیم میشود؛ دیابت نوع یک که به دیابت دوره نوجوانی، وابسته به انسولین و دوره کودکی نیز معروف است در اثر اختلال در سوخت و ساز بدن و عدم ورود قند موجود در خون به سلولها، قند در رگها انباشته و موجب افزایش قند خون میشود.
خراسانشمالی با یک میلیون نفر جمعیت به مرکزیت شهرستان بجنورد واقع در شمال شرق کشور است.