انجام معاینات چشمی در شش ماهگی برای جلوگیری از تنبلی چشم کودکان، ضروری است.

دکتر محمد کی‌پور اپتومتریست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: تنبلی چشم عارضه‌ای شایع و حاکی از نوعی اختلال در فرآیند تکامل بینایی تلقی می‌گردد که با ضعف بینایی پایدار در یک یا دو چشم توأم است.

وی افزود: فرد مبتلا به تنبلی چشم حتی با وجود استفاده از بهترین عینک و لنز تماسی نیز به دید دو چشمی کامل و مطلوب دست نمی‌یابد و البته تشخیص زودرس و درمان سریع تنبلی چشم در دستیابی به نتایج مطلوب درمانی از اهمیت زیادی برخوردار است و در این راستا انجام نخستین معاینه چشمی در شش ماهگی الزامی ‌است.

وی خاطرنشان کرد: پیش از ورود به دبستان نیز انجام معاینات چشمی و غربالگری در تمامی دانش‌آموزان ضرورت دارد و در صورتی که نوزادی یا کودکی خردسال در اثر بستن یک چشم، توسط والدین شدیدا مقاومت نشان می‌دهد و یا ابراز ناراحتی می‌کند و در عین حال به بستن چشم دیگر چندان حساسیتی نشان ندهد، امکان وجود تنبلی چشم وجود دارد.

وی تأکید کرد: معاینات جامع چشمی باید صورت بگیرد که پیش از سن هشت سالگی تحت مراقبت چشمی قرار بگیرند و اصولا این بیماری در بیشتر موارد در یک چشم ایجاد می‌شود و در مواردی نیز دو چشم را درگیر می‌کند، از جمله می‌توان انحراف چشم را به عنوان شایع‌ترین دلیل تنبلی چشم یاد کرد.

وی در پایان گفت: اختلاف نمره شدید بین دو چشم و هر گونه اختلال در ورود پرتوهای نور به چشم از دیگر دلایل شایع این ناهنجاری‌ است که در مجموع باید هر مانعی که باعث عدم تشکیل تصویر واضح می‌شود در هر دو چشم برطرف گردد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار