دکتر محمد کیپور، اپتومتریست در گفتگو با
خبرنگار بهداشت باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: مشاهده نقاط سیاه و متحرک در میدان بینایی عموماً عارضهای شایع و خوشخیم به شمار میرود که به فلوتر یا حرکت مگسپران موسوم است و با نگاه کردن در زمینه سفید و روشن تشدید میشود و این لکهها ممکن است تا حدودی آزاردهنده باشد اما عموماً دید را مختل نمیکنند.
این متخصص افزود: بیشتر فلوترها طبیعی و نرمال هستند و توسط مجموعهای از ذرات پروتئینی در محیط شفاف و ژل مانند زجاجیه چشم به وجود میآید و با افزایش سن، زجاجیه به وضعیت مایعگونه متمایل میشود و ذرات مربوط به سهولت بیشتر در زجاجیه حرکت میکند که به شکل حرکت مگسپران برای فرد ملموس و قابل توجه است.
وی بیان داشت: ممکن است پیوند زجاجیه با شبکیه، سست شده و به تشدید این وضعیت منجر شود و اگر حرکت مگسپران با جرقه یا نور چشمکزن همراه باشد، از ناهنجاری جدی حکایت میکند که به جدایی شبکیه موسوم است.
کیپور در ادامه بیان کرد: اگر جرقههای نور و یا پردهای در برابر چشمان فرد پدیدار شود و یا در صورت بروز درد چشمی باید تحت مراقبتهای ویژه درمانی قرار گیرد اما در اکثر موارد مشاهده لکههای سیاه و متحرک در برابر چشم پدیدهای مخاطرهآمیز نیست و افراد بدون تجربه عوارض جدی به مرور به آن عادت میکنند ولی در صورت بروز ناگهانی این وضعیت، انجام معاینات شبکهای در جهت کسب اطمینان از سلامت آن ضرورت مییابد.
وی در پایان گفت: در صورتی که مشاهده لکههای سیاه برای فرد به شدت آزاردهنده باشد و به ایجاد اختلال در دید بیانجامد، به انجام عمل منجر میشود و معمولاً ایجاد نقاط سیاه در میدان بینایی در افراد سالمند و کسانی که نزدیکبینی بالایی دارند و یا مبتلایان به دیابت، بیشتر از سایرین است.
انتهای پیام/