مالیات بر ارزش افزوده در سالی که گذشت ؛

95 درصد از ماليات بر ارزش افزوده در شش ماه نخست سال93

95 درصد از ماليات بر ارزش افزوده در شش ماه نخست سال 93 براساس برنامه پيش بيني شده تحقق پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ماليات به عنوان ابزاری برای اجراي سياست های مالي دولت در جهت ساماندهي وضعيت اقتصادي و توسعه پايدار آن، نقشي اساسي در مهار تورم و رکود اقتصادي، افزايش عدالت اجتماعي و کاهش شکاف طبقاتي و نهايتاً توزيع عادلانه ثروت در بين اقشار جامعه داشته و راهکاري مناسب به منظور تامين هزينه هاي اعتباري دولت بويژه در شرايط کمبود درآمدهاي ارزي محسوب مي شود.

ماليات بر ارزش افزوده يکي از انواع ماليات هاي غير مستقيم است که راهبردي نوين و موثر در جهت ايجاد تحول در نظام مالياتي کشور دارد و با افزايش کارآمدي و تحرک در نظام مالي، اجراي طرح تحول اقتصادي را تسهيل و تسريع مي نمايد.

قانون ماليات بر ارزش افزوده اولين بار در سال 1366 از سوي دولت ارائه شد و پس از انجام سالها مطالعه و بررسي کارشناسي و با ايجاد اصلاحات و بازنگري هاي متعدد سرانجام در مهر ماه 1387 و به دنبال حذف قانون تجميع عوارض در کل کشور به اجرا در آمد.

مالیات بر ارزش افزوده در سالی که گذشت فراز و نشیب های مختلفی را تجربه کرد از جمله:

تحقق 95 درصدی مالیات بر ارزش افزوده در 6ماهه نخست سال 93

عليرضا طاري بخش معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي کشور تشريح کرد: 95 درصد از ماليات بر ارزش افزوده در شش ماه نخست سال93 براساس برنامه پيش بيني شده تحقق پیدا کرده است. این مقدار در مقايسه با شش ماهه اول سال 92، حدود 80  درصد افزايش داشته است که بخشي از آن مربوط به افزايش 2 درصدي ماليات بر ارزش افزوده نسبت به سال 92 و بخش ديگر ناشي از تورم موجود در کشور است.

معافيت خدمات تبليغات از ماليات بر ارزش افزوده

در اصلاحيه قانون ماليات بر ارزش افزوده پيش بيني شده است در بخش هايي از قانون به خصوص در زمينه خدمات تبليغات ابهاماتي وجود داشت که در اصلاحيه قانون حل و فصل شده است و به موجب بند 7 ماده 14 اصلاحيه قانون ماليات بر ارزش افزوده خدمات تبليغات از ماليات بر ارزش افزوده معاف شده اند که پس از تصويب و ابلاغ به صورت رسمي اجرايي شد. 


ماليات بر کالاهاي آسيب رسان در قانون ماليات بر ارزش افزوده

معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي کشور تشريح کرد: در روند اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده ، از اختصاص يک درصد از درآمد ماليات بر ارزش افزوده  به ماليات بر کالاهاي آسيب رسان در قانون بودجه اختصاص پیدا کرد.

این مالیات به کالاهایی از جمله نوشابه هاي گازدار، سيگار و آلاينده هاي محيط زيستی تعلق گرفته است. میزان 60 درصد از درآمدهاي حاصل از ارزش افزوده بر نوشابه هاي گازدار به وزارت بهداشت و 40 درصد آن به وزارت ورزش و جوانان جهت مصرف در محل تعيين شده اختصاص يافته است. 50 درصد از درآمدهاي حاصل از ارزش افزوده اضافه شده بر سيگار به وزارت آموزش و پرورش و 50 درصد ديگر به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اختصاص يافته است. احتمال افزايش ماليات بر ارزش افزوده کالاهاي آسيب رسان در لايحه بازنگري قانون ماليات بر ارزش افزوده بمنظور بازدارندگي مضرات اين نوع کالاهاي آسيب رسان وجود دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار