تهدیدهای تغذیه‌ای دید و بازیدهای عید

در ایام عید به دلیل افزایش دیدو بازدیدهای عید و مصرف خوراکی‌های مخصوص این ایام با رعایت این نکات مراقب سلامتی خود باشد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، غزال بابا رحمتی کار‌شناس تغذیه با توجه به اینکه به طور معمول در ایام نوروز در برنامه غذایی افراد تغییرات بوجود می‌آید گفت: در این ایام انواع شیرینی‌ها، شکلات و تنقلات در برنامه غذایی افراد گنجانده می‌شود که مصرف آن از چند روز مانده به عید تا پایان روز سیزدهم فروردین ادامه می‌یابد. 

وی با اشاره به مصرف کم آب و مایعات در ایام نوروز به علت مسافرت‌ها یا دید و بازدید‌ها اظهارکرد: مصرف کم آب می‌تواند در سلامت افراد اختلال ایجاد کند، از همین رو مصرف ۶ تا۸ لیوان مایعات در روز توصیه می‌شود و این امر موجب فعالیت بهتر کلیه‌ها، تصفیه خون و دفع مواد زائد بدن می‌شود
و این موضوع باید در تمام روزهای سال بویژه ایام تعطیل رعایت شود. 

بابا رحمتی یکی دیگر از عوارضی که اشخاص در ایام نوروز به آن دچار می‌شود را یبوست و اختلالات گوارشی دانست و گفت: این عارضه به خاطر افراط در مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و شیرینی جات ایجاد می‌شود و مهم‌ترین علت آن عدم یا کمبود استفاده از مواد فیبری می‌باشد. 

وی با اشاره به مصرف ۴ تا ۲ واحد میوه در ایام نوروز اظهار کرد: در این ایام معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی فیبردار کمتر استفاده کنند چرا که یکی از مهم‌ترین خواص آن پیشگیری از یبوست می‌باشد. 

این کار‌شناس تغذیه با بیان این مطلب که کمبود تحرک و فعالیت ورزشی می‌ تواند منجر به افزایش چربی خون و افزایش وزن شود توصیه کرد، در ایام تعطیلات نوروز پیاده روی و فعالیت جسمی به منظور جلوگیری از بروز اختلال در سلامت ضروری است. 

وی به حداقل رساندن مصرف نوشابه‌های گازدار و استفاده از نوشیدنی‌های سالم را در ایام نوروز توصیه و تاکید کرد: با توجه به استقبال زیادی که مردم از آجیل در این ایام دارند باید در خرید آن دقت کافی شود و نوع مرغوب آن خریداری شود و همچنین در خوردن آن حد اعتدال رعایت شود. 

بابا رحمتی افزود: مطالعات مختلف نشان داده که مصرف آجیل می‌تواند به سلامت قلب کمک کند همچنین به علت داشتن مواد مغذی از جمله پروتئین، آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، مس و آهن باعث تقویت سیستم ایمنی شده و مصرف روزانه آن توصیه می‌شود، اما باید درخوردن آن حد اعتدال رعایت شود. 

 وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: بهتر است دانه‌های چرب در یخچال و در دراز مدت در فریزر نگهداری شوند و از خوردن دانه‌هایی که طعم تلخی دارند جدا پرهیز شود، همچنین انواع آجیل‌ها مانند بادام، فندق، بادام زمینی،  گردو و پسته. ترجیحا خام مصرف شود.


انتهای پیام/
برچسب ها: عید ، تغذیه ، کلیه ، سفر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار