مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات با اشاره به ماده 11 آیین‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات و حقوق مکتسب، به افرادی که با تخلف و یا نفوذ در سامانه اقدام به ثبت سفارش غیرقانونی می‌کنند هشدار داد: ثبت سفارشات خلاف مقررات به واردات کالا نخواهد انجامید.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، سیدعباس حسینی با اشاره به اینکه بی اطلاعی  و یا عدم رعایت قوانین ثبت سفارش مسئولیتی را متوجه این سازمان نخواهد کرد تصریح کرد: مسئولیت ثبت سفارش برعهده خود واردکنندگان است و بی اطلاعی از قوانین و مقررات مربوط رافع مسئولیت نخواهد بود و  دلیلی بر صدور مجوز ورود کالا نیست.
 
 وی اظهار کرد:  کالاهای که مشمول افزایش سودبازرگانی، ممنوعیت و یا محدودیت واردات شده‌اند، در صورت انطباق با رعایت مقررات قبلی و قوانین جاری قابل ترخیص خواهند بود.
 
وی  با اشاره به ماده 11 قوانین و مقررات صادرات و واردات سال 1393  اضافه کرد: کالاهایی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش شده باشند، یا کالا در گمرک موجود و در دفاتر گمرک به ثبت رسیده باشد مجوز ترخیص خواهند داشت.
 
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات تصریح کرد: اگر برای کالا اعتبار اسنادی گشایش شده و بارنامه حمل آنها قبل از انقضای مهلت اولیه اعتبار ثبت سفارش صادر شده باشد، قابلیت ترخیص دارد، اما اعتباراتی که پس از تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی تمدید می‌شود، مشمول این بند نیستند.
 
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات با بیان اینکه واردات کالاهایی که از طریق بروات اسنادی پس از تایید توسط بانک مجاز، ثبت سفارش شده و بارنامه حمل آنها قبل از انقضای مدت اعتبار صادر شده باشد و یا واردات کالاهای بدون انتقال ارز (بدون تعهد سیستم بانکی برای پرداخت وجه) که ثبت سفارش شده و  اولین بارنامه آنها قبل از محدودیت‌ها و تغییر شرایط  صادر شود  مشمول زمانبندی خاصی است.
 
وی درمورد زمانبدی واردات کالا با توجه به روش‌های ورود کالا از طریق هوایی، دریایی و یا دریایی – زمینی بین 10 تا55 روز متغیر است.
 
برای آگاهی از شرایط استفاده از حقوق مکتسب در هنگام بروز تغییرات در سود بارگانی کالا و یا شرایط ورود آنها ماده 11 آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات به شرح ذیل منتشر می‌شود:
 
 ماده 11- کالاهای که سود بازرگانی آنها به موجب جدول پیوست این آیین‌نامه یا تصویب نامه‌های خاصی از طرف دولت در جهت افزایش تغییر می‌یابد و کالاهایی که ممنوع اعلام می‌شود و همچنین کالاهایی که شرط ورود آنها در جهت محدودیت تغییر می‌کند، در صورت انطباق با یکی از شرایط ذیل و با رعایت مقررات قبل از ممنوعیت توسط دولت یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی قابل ترخیص خواهد بود:
 
1-    قبل از ممنوع شدن یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده باشد و کالا در گمرک موجود بوده و در دفاتر گمرک به ثبت رسیده باشد.
 
2-    برای کالا قبل از ممنوعیت توسط دولت یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی اعتبار اسنادی گشایش شده و بارنامه حمل قبل از انقضای مهلت اولیه اعتبار صادر گردد اعتباراتی که پس از تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی تمدید می شود، مشمول این بند نخواهد گردید.
 
3-    برای کالا قبل از ممنوعیت توسط دولت یا تغییر شرط ورود و با افزایش سودبازرگانی از طریق بروات اسنادی پس از تایید ثبت سفارش توسط بانک مجاز ثبت سفارش گردیده و بارنامه حمل قبل از انقضای مدت اعتبار ثبت سفارش صادر شده باشد و ظرف مهلت‌های ذیل بند (4) این ماده به کشور وارد گردد.
 
4-    در مورد کالاهای بدون انتقال ارز (بدون تعهد سیستم بانکی برای پرداخت وجه) که ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت قبل از ممنوعیت یا تغییر شراط ورود و یا افزایش سودبازرگانی انجام شده باشد و اولین بارنامه حمل قبل از ممنوعیت یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی صادر و ظرف مهلت‌های زیر به کشور وارد گردد:
 
الف- در صورت حمل از طریق هوایی حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ صدور اولین بارنامه حمل.
 
ب- در صورت حمل از طریق دریا، زمین یا بطور مرکب از طریق دریا و زمین از تاریخ صدور اولین بارنامه حمل به شرح زیر مهلت خواهد داشت:
 
1-    در مورد کالاهایی که از کشورهای حوزه خلیج‌فارس و همجوار خریداری و حمل می‌گردد 20 روز
 
2-در مورد سایر کشورها از طریق زمین 40 روز دریایی یا دریایی و زمینی 55 روز
 
5-    در مورد کالاهای به صورت واردات در مقابل صادرات که خارج از سیستم بانکی وراد می‌شوند. ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت قبل از ممنوعیت یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سود بازرگانی انجام شده و صادرات قبل از ثبت سفارش صورت گرفته باشد، در صورتی که اولین بارنامه حمل قبل از ممنوعیت یا تغییر شرط ورود و یا افزایش سودبازرگانی صادر و ظرف مهلت مندرج در ذیل بند (4) این ماده به کشور وارد گردد.
 
تبصره1- موارد استثناء جز در رابطه با تغییر سود بازرگانی با موافقت کمیسیون موضوع ماده یک قابل انجام خواهد بود.
 
تبصره2- چنانچه سود بازرگانی در جهت کاهش باشد، سود بازرگانی کمتر ملاک عمل است.
 
تبصره3- کالاهای وارد شده توسط شرکت‌های تعاونی مرزنشینان و یا پیله وران که میزان سهمیه ارزی آن‌ها به صورت سالانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین و ابلاغ می‌گردد در سقف سهمیه مقرر چنانچه بارنامه حمل قبل از ممنوعیت و یا محدودیت و یا افزایش سودبازرگانی صادر و در مهلت‌های مندرج در بندهای "الف" و "ب" فوق الذکر به گمرک وارد شود، مشمول ممنوعیت و یا محدودیت و یا افزایش سود بازرگانی نخواهد بود.
 
تبصره4- کالاهایی که قبل از انتشار این تصویب نامه در روزنامه رسمی، اعتبار اسنادی آن‌ها گشایش یافته یا در گمرکات موجود یا اولین بارنامه آن‌ها صادر شده و واجد شرایط ماده (11) تصویب نامه شماره 37502/ت 27484هـ مورخ 19/8/1381 بوده اند، همچنان طبق تصویب نامه مذکور مورد اقدام قرار خواهند گرفت./

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار