به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شايد بد نباشد آدم اول تکليفش را با خودش روشن کند. اين هدفي که همه از آن حرف ميزنند واقعا چيست؟ دوست داريد بيشتر در کدام زمينه فعاليت کنيد؟ تا اين را مشخص نکنيد هر کاري که به شما پيشنهاد ميشود را با يک جور بدبيني و وسواس بررسي خواهيد کرد.
مدام به وضعيت حقوق تمام کارها مشکوک هستيد، از همان اول کار تقاضاي هزار جور تسهيلات داريد و هر چيز ناخوشايند کوچکي برايتان ميشود يک کوه مشکل. تا هدفتان را معلوم نکرده باشيد وضعيت همين است. هدف برايتان شبيه يک فانوس عمل ميکند. يک چراغ راه، که به شما ميگويد راه را درست آمدهايد اما خب اول هر راهي سختيهاي خودش را هم دارد ...
هدف، انگيزه کوتاه مدت و بلند مدت، هر دو را با هم به شما ميدهد. کمک ميکند اگر قرار است هر روز صبح از خوابتان براي کاري بزنيد، خسته نشويد و اگر قرار است ناخوشايندي را تحمل کنيد با احساس بهتري اين کار را انجام دهيد. ببينيد با خودتان چند چند هستيد. اگر هيچ سابقه کاري نداريد لطفا انتظاراتتان را پايين بياوريد در حدي که يک مدت به صورت تجربه در شغل مورد علاقهتان بدون حقوق کار کنيد. شما الان دانشجوييد و ميتوانيد از فرصتهاي پاره وقتي که داريد براي درست کردن يک رزومه خوب استفاده کنيد، اين حقوق نگرفتنها و تجربه کسب کردنها بعدا در شغليابي خيلي به دردتان ميخورد!
رزومه، ويتريني براي فعاليتها و مهارتهاي شمااگر هدفتان در راستاي کارهاي اداري و سازماني است، حتما بايد يک رزومه تهيه کنيد. رزومه در حقيقت مجموعهاي است که بايد به بهترين شکل ممکن مهارتهايتان را در معرض ديد مدير يا فرد تصميمگير قرار بدهد.
اين مجموعه بايد اطلاعات مشخصي مثل ميزان تحصيلات، سابقه کاري يا فعاليت در زمينه مرتبط با فضاي کاري مورد نظر، زبانهايي که از آن شناخت داريد و جوايز و گواهينامههاي دورههايي که گذراندهايد را دارا باشد. اگر در کنفرانس ها يا کارگاه هايي که متناسب با فضاي کاري مورد نظرتان است شرکت داشتيد، حتما بايد آن را ذکر کنيد. آوردن علايق و تجربههاي کاري موقت هم لازم است. براي کل رزومهتان هم از يک فونت و يک فرمت استفاده کنيد و بالاغيرتا بي خيال جعبه مدادرنگي بشويد. از رزومه هم فايلش را داشته باشيد و هم چند نسخه پرينت شده براي اين که همراهتان باشد.
جوينده کار باشيد حتي در فضاهاي مجازيروش کلاسيک جستوجوي کار همان در دست داشتن ماژيک قرمز و غوطه خوردن لابه لاي صفحات نيازمنديها است. البته در اين روش چون اطلاعات بسيار مختصري در اختيارتان قرار ميگيرد شايد وقتتان براي موارد بياهميت و نا مناسب زياد تلف شود. روشهاي مدرنتر و شايد کارآمدتر، سايتهاي کاريابي هستند. در اين سايتها اطلاعات بيشتري درباره شغلها قرار داده شده و ميتوانيد با مطالعه آن در صورت تمايل با شمارههاي قرار داده شده تماس بگيريد و درخواست جلسه حضوري داشته باشيد. البته قبلش از معتبر بودن آنها مطمئن شويد. روش ديگر سپردن به اطرافيانتان است! يعني هر کسي را ميبينيد سفارش خودتان را بکنيد و بگوييد دنبال کار هستيد. ديده شده اين روش بيشتر جواب داده است!
با اساتيد و آدمهاي اهل فن بپريداگر دنبال کارهايي هستيد که متناسب با رشتههاي دانشگاهي است، يکي از بهترين روشهاي جستوجو، اساتيدتان هستند. البته لازمه اين بخش اين است که شما دانشجويي بوده باشيد که رويتان بشود در مردمک چشم اساتيد محترمتان نگاه بيندازيد وگرنه بيخيال اين پاراگراف بشويد.
اگر واقعا دانشجو بودهايد ميتوانيد از اساتيدتان بخواهيد اگر در حوزههاي توانمنديتان کاري سراغ داشتند به شما اطلاع بدهند. ميتوانيد يک نمونه از رزومهتان را به آنها بدهيد تا بتوانند معرف خوبي برايتان باشند. کنفرانسها و گردهماييهاي گاهانهاي که در حوزه هاي مختلف علوم پايه، فني و مهندسي، علوم انساني و غيره برگزار ميشود فرصت خيلي خوبي براي ديدار با آدمهاي فعال رشتههاي مختلف است.
کساني که خودشان کارآفرين هستند يا موسسهاي دارند يا براي انجام پروژه اي احتياج به نيروي کار دارند در چنين جاهايي حاضر ميشوند. چه بسا از دل همين آشناييها کاري هم به شما پيشنهاد بشود. يعني يک معامله دو سر سود.
از گروهها و انجمنهاي مرتبط راهنمايي بگيريد
اين روزها توي زمينههاي مختلف انجمنها و گروههايي به صورت خودجوش در حال فعاليت هستند که ميتوانند معرفهاي خوبي براي شما در زمينه مورد نظرتان باشند. مراکز آموزشي زيادي هم براي شروع احتياج به کساني دارند که تازه کار خود را آغاز کردهاند و وقت بيشتري براي کار دارند. همراه شدن با کساني که خودشان حرفه نزديک به علاقهمندي و توانايي شما را دارند ميتواند به جذب بيشتر شما به يک کار مناسب کمک کند. قرار گرفتن در کنار اين افراد فرصتي است براي راهنمايي گرفتن در زمينههاي مختلف کاري و پيشرفت براي بهتر شدن توانمنديهايتان و پيدا کردن ارتباطات موثر کاري.
دقيقا چه کارهايي بلدي انجام بدهي؟شايد اولش فکر ميکنيد شما دقيقا همان کاري را که توي دانشگاه درسش را خواندهايد بلد هستيد اما واقعيت اين نيست. خيلي از ما رشتههايي را که خواندهايم در حد کاربردي نميدانيم و فقط دانش آموخته آن رشته هستيم. پس اين پنبه را از گوشتان در بياوريد که الزاما همان شغلي را پيدا کنيد که در زمينه رشتهتان باشد. مهم اين است که شما چه کاري بلد هستيد. اگر رشتهتان را به درستي فرا گرفتهايد و در زمينهاش ميتوانيد فعاليت داشته باشيد که خب مشکلي نيست اما اگر ميدانيد که صرفا چند واحد پاس کردهايد و هيچي به هيچي، پس بايد به بقيه تواناييهايتان هم فکر کنيد و آنها را تقويت کنيد، چرا که اگر در رشته مورد نظر حرفهايتر از شما زياد بود، بتوانيد در فنها و توانمنديهاي ديگرتان شاغل بشويد. /خراسان